2021. október 25., hétfő 15:15

Orientale lumen koncert a Szent Efrém Férfikarral és a Lautitia Kóruscsaláddal Debrecenben, a Szent Anna-székesegyházban

Kertesi Ingrid operaénekesnővel és a Virtuózok 2020 műsorban feltűnő fiatal tehetséggel, Marosz Ajnával lép fel a Szent Efrém Férfikar a debreceni Szent Anna templomban 2021. november 7-én, vasárnap, 19:30-tól.

 

Az Orientale lumen koncert címét II. János Pál pápa apostoli leveléből kölcsönözték az előadók, amelynek központi mondanivalója: ahogy az ember is két tüdővel lélegzik, úgy az egyház is két tüdővel működik, a keletivel és a nyugatival. Ennek szellemében a koncert műsorában bizánci szerzők, így Boksay János, Sergei Rachmaninov és Lesya Dichko művei, illetve a nyugati egyházzenei kultúra emblematikus művei is megtalálhatók, mint Mozart Ave Verumja és César Franck Panis Angelicusa.

A Szent Efrém Férfikar tagjainak saját szerzeményei és feldolgozásai egyre nagyobb szerepet kapnak az együttes koncertjein, így Papp Viktor új, egyházi szláv nyelvű feldolgozását, Bubnó Márk Veni redemptor gentium című szvitjét és Bubnó Tamás Bartók-feldolgozását is hallhatja a hang-áhítat közönsége, amit az „Este a székelyeknél” zongoradarabra készített az együttes művészeti vezetője.

A koncerten fellép a Szent Efrém Férfikar állandó debreceni partner-együttese, a Nemes József karnagy által irányított Lautitia Kóruscsalád.

 

2021. november 7-én 19:30-kor kezdődik a hang-áhítat az esti Szentmise után. A belépés ingyenes.

 

Támogatók:

Görögkatolikus Metropólia, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, EMMI

 

Forrás: hd.gorogkatolikus.hu

 

Öröm-hir sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • O_lumen
    • hirek_t_fohir_4816