2021. december 13., hétfő 05:55

Fellobbant az öröm lángja Debecen város adventi koszorúján

A harmadik adventi vasárnapon Balázs Ákos, Debrecen alpolgármestere, Kiss János a Debreceni Baptista Gyülekezet lelkipásztora, valamint Besztercey András a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség lelkipásztora mondták el ünnepi gondolataikat és gyújtották meg az öröm gyertyáját a Debreceni Református Nagytemplomban.

Balázs Ákos alpolgármester ünnepi beszédében elmondta: Istennek hála, hogy olyan sok áldást élünk meg itt Debrecenben. Bár vannak nehézségeink, van, hogy hullámvölgybe érünk, de emellett csodákat élünk meg az adventi várakozásban, az Isten közelében, aki folyamatosan megerősít bennünket. Az alpolgármester hozzátette: azt érzi, jó ez az állapot, boldog állapot, minden keserűségével, fájdalmával együtt, mert biztosak lehetünk benne, hogy ha Jézus átsétál Debrecenen, mosolyog. És mi magunk is mosollyal várjuk az érkezését, mosollyal forduljunk oda egymáshoz, megelégedve azzal, amink, és akink van! Mert mindannyian ajándékai vagyunk egymásnak!

A harmadik gyertyagyújtásra az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus hírnökeinek - Laczkfi János, Csókay András, Szikora Róbert - részvételével került sor. 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak volt 12 hírnöke, akik személyesen Erdő Péter bíborostól vehették át 2021. júniusában a megbízó levelüket, azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a katolikus világeseményt. A 12 hírnök közül négyen – Csókay András, idegsebész, Lackfi János, költő-műfordító, Szikora Róbert, zenész és Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes – 2021. december 12-én Debrecen vendégei voltak. A hírnökökkel életükről, szolgálatukról, munkájukról, hitbéli meggyőződésükről Zsuffa Tünde író, a NEK sajtófőnöke beszélgetett 2021. december 12-én, a Kölcsey Központ Görömbei András termében.

Az ünnepélyes gyertyagyújtás az alábbi linken keresztül visszanézhető:

https://www.facebook.com/debrecenvarosa/videos/588370172457349/

 

Forrás: DMJV POlgármesteri kabinetiroda

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 • Galéria:
  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05
  • 06