2021. október 12., kedd 08:32

Boldog Carlo, könyörögj érettünk! – A nyíregyházi Boldog Carlo Acutis Csoport is ünnepel ma

Ma, október 12-én, a pontosan egy évvel ezelőtt boldoggá avatott Carlo Acutis-t ünnepeljük: Isten influenszerét, a kiber-apostolt, az Internet védőszentjét. A Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre Plébánia egyházközségéhez nem mindennapi módon, üvegfestményen érkezett meg a 15 éves korában elhunyt szent. A Szent Imre Plébániatemplomban (a Szent Imre Gimnázium kápolnája) látható farmerben, pólóban, sportcipőben, laptoppal a kezében más szentek - Boldog Gizella királyné, Árpád-házi Szent Erzsébet és Szent II. János Pál pápa - társaságában. Fogadtatásáról és eddigi „ténykedéséről” így írnak a jósavárosi fiatalok és gyermekek, vagyis a Boldog Carlo Acutis Csoport:

1. Carlo érkezése

Érkezése mozgásba hozta egyházközségünk apraját-nagyját, főleg fiatalságát. Az eredeti tervek szerint Carlót október 6-án, nemzeti gyásznapunkon, nyugodt körülmények között vártuk. Úgy tűnik viszont, hogy neki egyáltalán nem tetszett ez az elképzelés. Rubóczki Béla művész úr, templomunk üvegfestményeinek alkotója, október 1-jén hajnalban jelezte, hogy még aznap délután két órakor hozná a festményt. Vagyis a mi Carlónk kiválasztotta azt a napot, amikor az összes ifjúsági és gyermek csoportunk fogadhatja őt.

Ekkor találkoztunk először az idei bérmálkozási és elsőáldozási felkészítésre jelentkezett csoportunkkal, és az esti bibliaórával párhuzamosan először tartottunk gyermekfoglalkozást, október lévén rózsafüzért imádkoztunk, amelyre a csoport régebbi tagjai is eljöttek. Sőt még a Karitász csoportunk is ezen a napon jött össze a másnapi adománycsomagokat elkészíteni. Carlo tehát gyakorlatilag mindenkit „berendelt”, hogy köszönthessük őt. Stílusosan a festmény beszerelésekor is egy gimnazista segédkezett, mivel plébániai kormányzónknak, Csaba atyának más feladata volt.

3. Carlo és a bérmálkozó felkészülést kezdők

Azóta a fiatalokkal és gyermekekkel való imádságaink végén mindig mondunk egy fohászt: „Boldog Carlo Acutis, könyörögj érettünk!” Carlo pedig nemcsak könyörög értünk, hanem egyfajta programot is ad: követjük példáját a tevékeny szeretetben, segítünk, szolgálunk, szeretünk, és hirdetjük az Evangéliumot. Egyházközségünk Boldog Carlo Acutis Csoportja azokat a fiatalokat és gyermekeket várja, akik szívesen és tevékenyen vesznek részt különféle projektekben – pl. ételosztás, felolvasás beteg gyermekeknek és időseknek, szórólaposztás, műsorokban való részvétel, énekszolgálat, ajándékok és faliújság készítése, segítség az állatmenhelyen és gyűjtés a mentett állatok javára, zarándoklat, az Oltáriszentséggel kapcsolatos csodák megismerése, és egyéb hasznos tevékenységek, amik megfogalmazódnak a szívünkben.

7. Bérmálkozók 2021.10.10 én

Október 10-én nagy örömmel láttuk bérmálkozóink bevonulását, amint elhaladtak Boldog Carlo üvegfestménye előtt. Szívünkbe véstük Palánki Ferenc megyéspüspök atya szavait is: a jó szándék nem elég, meg kell válnunk azoktól a dolgoktól, amelyek akadályoznak bennünket Krisztus követésében.

Nem az a feladatunk, hogy Boldog Carlo Acutis legyünk, hanem hogy Boldogok – és később majd Szentek – legyünk a családjaink, barátaink között, egyházközségünkben, Anyaszentegyházunkban. Ehhez kérjük Boldog Carlo Acutis közbenjárását.

Szeretettel gondolva egyházmegyénkre:

Csaba atya és a Boldog Carlo Acutis Csoport a Nyíregyháza-Jósavárosi Szent Imre Plébániáról

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1. Carlo érkezése
    • 2. Beszerelés próba
    • 3. Carlo és a bérmálkozó felkészülést kezdők
    • 5. Carlo és a Dekor Csoport
    • 6. Boldog Carlo Acutis, örülünk, hogy megérkeztél!
    • 7. Bérmálkozók 2021.10.10-én
    • 8. Boldog Carlo Acutis, könyörögj érettünk!