2021. december 09., csütörtök 12:52

Mikulás Gyimesfelsőlokon, 2021.

A tavalyi „online-mikulás” után 2021-ben ismét személyesen adtuk át alapítványunk ajándékait, ösztöndíjait és jutalmait Gyimesfelsőlokon.

A Sziklára Épített Ház Alapítvány kuratóriumának elnökével, Fodor András atyával két kuratóriumi tag, Tóth Magdolna és e sorok írója november 30 és december 4-e között Gyimesfelsőlokon járt, hogy az előzetesen megrendelt sokféle édességből 370 csomagot készítsen és osszon szét az Árpád-házi Szent Erzsébet Iskolaközpont diákjai, tanárai, dolgozói örömére.

20211202 132412

Támogatóink nagylelkűségének köszönhetően a megemelkedett árak miatt nem kellett csökkentenünk a csomagok tartalmát, sőt a pénzbeli támogatások összegét még növelni is tudtuk. Minden líceumi osztályból 1-1 kiváló diák részesült 700-1000 lej összegű ösztöndíjban, és két tanárnak és egy fizikai dolgozónak is kiemelkedő, 2-2000, ill. 1500 lej jutalmat tudtunk adni. Ezen kívül az idén nemcsak a felsősök és a gimnazisták, hanem az alsósok és az ovisok is kaptak ún. osztálypénzt, amely egy-egy tanulócsoport közösségi céljait szolgálja.

Az ajándékok és jutalmak átadását egy ünnepi szentmise előzte meg, amelynek végén Fodor András atya aranymisés áldásban részesítette az iskola közösségét. A kápolnát és a karzatokat megtöltő diákok és tanárok lelkes imádsága és éneke mindnyájunk számára lelki élményt jelentett. A papszenteléskor és a papi jubileumokon Erdélyben máig szokás elénekelni „a levita énekét”. Ezzel most az iskola híres ének-zene tanára, Antal Tibor ajándékozta meg András atyát.

Antal Tibort, de az iskola mai igazgatóját, Bálint Róbertet is, és még más tanárokat gyermekkoruktól kezdve ismerjük, néhányan már az építkezés idején is segítségünkre voltak. Tiszteljük tehetségüket, hitüket, fejlődésüket, és velük együtt örülünk sikereiknek. Jó látni, hogy évről évre egyre több egykori diákból lesz diplomás szakember és becsületes, keresztény családanya, családapa, vállalkozó. Az ő munkájuk nagymértékben hozzájárul a Gyimes-völgy látható anyagi gyarapodásához. Nekünk pedig új lendületet ad az a tudat, hogy ebben a mi munkánk és alapítványunk minden támogatójának áldozata is benne van.

 

Keresztesné Várhelyi Ilona

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 20211202_132412
    • Kep8-1024x768