2021. szeptember 17., péntek 09:10

Hálát adunk mindenért!

2021. 09. 12-én véget ért az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten, melynek ünnepi záró szentmiséjét Ferenc pápa celebrálta. Iskolánk, az egyeki Szent János Katolikus Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola és AMI képviselete már a kora reggeli órákban útra kelt, hogy jelen lehessen a rendkívüli eseményen és együtt imádkozhasson a Szentatyával.

A hálaadás részünkről nem ért véget a szentmisével. Bízunk abban, hogy minden napban meglátjuk azt az eseményt, történést, amiért hálát adhatunk.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán hálát adunk azért, hogy a Szentatya egészségi állapota lehetővé tette, hogy Magyarországra utazzon, és ha csak rövid ideig volt is közöttünk, közvetlenségével, méltóságteljes kisugárzásával, gondolatébresztő szavaival, áldásával, a vallási hovatartozástól függetlenül, lelki táplálékot nyerhetünk mi magyar emberek.

Hálát adunk azért, hogy mi is ott lehettünk és megtapasztalhattuk a szentmise lélegzetelállító zenei szolgálatát, mellyel különlegessé, felemelővé tették az ünnepi alkalmat.

Hálát adunk a szentmisére érkező emberek fegyelmezett magatartásáért, ami lehetővé tette, hogy mindenki biztonságban érezze magát a hatalmas tömegben, és ezáltal egy életre szóló élmény részesévé válhasson.

Hálát adunk Papp László plébános, lelki vezetőnkért, aki követendő példaként képviselte egyházmegyénket a kongresszus teljes ideje alatt.

Hálát adunk gyermekeinkért, tanítványainkért, akik példamutatásukkal, fegyelmezett magatartásukkal méltó módon képviselték iskolánkat a záró szentmisén. Jelenlétükkel részesülhettek a Szentatya áldásában.

Hisszük, hogy az élmény felejthetetlen lesz számukra is.

 

Az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde munkatársai

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1
    • image_6483441