2021. január 12., kedd 08:42

Folytatódik a digitális oktatás egyházmegyénkben is – A Híradónak Rácz Tiborné, a nyírbátori intézmény vezetője nyilatkozott

Ahol csak lehet, nyitva maradnak az általános iskolák és óvodák – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a közrádió január 11-i reggeli műsorában. A kormány a koronavírus járvánnyal kapcsolatos január 11-én lejáró valamennyi intézkedését meghosszabbította. A középiskolákban február 1-ig újra a tantermen kívüli digitális munkarend van érvényben. Maruzsa Zoltán elmondta, ugyan tavasszal bebizonyosodott, hogy az általános iskolákban is működőképes a digitális oktatás, de az is kiderült, hogy ennek az oktatási módszernek a hatékonysága jelentősen életkorfüggő.

 

A nyírbátori Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban 9-12 évfolyamos diákjai is online oktatás keretében tanulnak. Rácz Tiborné intézményvezető a nyíregyházi Kölcsey Televízió Híradójának azt nyilatkozta, hogy kidolgozott tervvel készültek a digitális oktatásra, így ha a szülők, gyermekek, kollégák az online oktatásban felmerülő problémát jeleznek, azonnal tudják azt orvosolni.

Az intézményvezető azt is elmondta, a tantermen kívüli oktatás nehezebb, mint a jelenléti oktatás, de a törvény arra is lehetőséget adott, hogy egyéni vagy kiscsoportos konzultációt tartsanak a pedagógusok a diákokkal. Vannak, akik élnek ezzel a lehetőséggel.

Kiemelt figyelmet kapnak a végzős diákok, akik 4-6 fős csoportokban emeltszintű felkészítőre járnak hetente egy alkalommal, figyelembe véve a megfelelő járványügyi szabályok betartását.

Rácz Tiborné hangsúlyozta, a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek, hogy felkészítsék a végzős diákokat az írásbeli és a szóbeli érettségire. Bíznak abban, hogy az érettségi feladatok összeállításánál figyelembe veszik azt is, hogy a gyerekek egy teljes évet online oktatásban tanultak.

Az intézményvezető arról is beszámolt, hogy az egész intézményben folyamatos a fertőtlenítés, ehhez a fenntartó és az állam biztosítja a fertőtlenítőszereket. Az intézményben decemberben négy alkalommal végezték el a koronavírus tesztet, amelyen szinte 100 %-os volt a részvétel. Az intézményben jelenleg nincs karanténban osztály.

Mindannyian érzik azt, hogy nemcsak önmagukért, hanem másokért is felelősek, így vigyáznak egymásra.

 

Örömhír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot_2021-01-12 Folytatódik a digitális oktatás - Kölcsey Tv