2021. október 18., hétfő 13:33

Mennyire ismered Jézust? – Pedagógus Bibliakört tartottak a Báthoryban

Mennyire ismered Jézust? – hangzott el a kérdés intézményünk lelki vezetőjétől. Nagy öröm számunkra, hogy ismét jelenléti formában tudtunk találkozni a Pedagógus Bibliakör alkalmán.

Babály András atya bevezető gondolataiban a 62. zsoltár szavait tárta elénk. Közösen dicsőítettük Istent a zsoltár szavaival majd hallgattuk András atya lelki útmutatásait: „Mit jelent ma kereszténynek lenni? Sokkal több annál, hogy meg vagyunk keresztelve, gyönyörű templomaink vannak, iskolákat tartunk fenn, templomba járunk, stb.

Kapcsolatban kell lennünk Krisztussal!” Mennyire ismered Jézust? – tette f el a kérdést András atya, majd Máriát, az egyszerű názáreti lányt állította elénk példaként. A Szűzanya volt az első, aki megismerve Isten akaratát, igent mondott: „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint!” (Lk 1,38). Tudjuk-e Vele együtt, akarjuk-e megismerni a barátságra kész Jézust?

Majd emlékeztetett arra is, hogy Jézus bátorságot ad nekem, ahhoz, hogy olyannak mutatkozzam, amilyen vagyok. Isten-keresésemmel nyilvánítsam ki magamat anélkül, hogy mindenkinek a szája íze szerint beszélnék. Szent Ágostont annyira lelkesítette Jézus barátsága, hogy a maga életében hasonló barátságra vágyódott: „Sine amico nihil amicum” – barát nélkül semmi sem tűnik barátságosnak.

Nem mindig könnyű eldönteni, hogy hogyan viselkedjünk adott helyzetekben. Ehhez kaptunk az elmélkedésben segítő kérdéseket. „Ahhoz, hogy egymás barátai, a ránk bízottak számára jó példák lehessünk, Krisztus barátsága, a Vele való közvetlen kapcsolat szükséges”- zárta gondolatait András atya.

Jézus, mindannyiunk igaz barátja kísérjen és segítsen jó elhatározásaink megtartásában!

 

Mocsárné Tündik Erzsébet hittan szakos pedagógus

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_20211013_160127