2021. december 13., hétfő 09:56

Mézeskalács vásárt rendeztek a Debreceni Megtestesülés Plébánián

Az elmúlt évben a korlátozások miatt nem tudtuk megrendezni hagyományos mézeskalács vásárunkat, ( a megsütött mézeseket vittük kis csomagokban a kórházi dolgozóknak ), de az idén újult erővel vágtunk bele!

A Megtestesülés Plébánia Kamilliánus Családcsoportjának és a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának felhívására számos felajánlás érkezett a Plébániára, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

Amikor ez a kezdeményezés elindult – talán vannak, akik még emlékeznek rá, - Felföldi László plébános atya így bíztatta a híveket: „Otthon szépen megsütjük a mézest, behozzuk a plébániára, majd a vásárban rácsodálkozunk és megvásároljuk!” Kétszer ad, aki gyorsan ad…

Így történt ez az idei évben is, száznál is több kis csomag készült a felajánlott mézesekből.

Mivel a kórházakban jelenleg látogatási tilalom van, és az önkéntes beteglátogatók sem juthatnak el a betegekhez, a Kórházlelkészi Szolgálat munkatársainak közvetítésével juttatjuk el a bevételből készített csomagokat a Kenézy Kórházban, a Covid osztályokon dolgozóknak.

Bízva abban, hogy jövőre már korlátozások nélkül készülhetünk a karácsonyra, igyekszünk folytatni a hagyományt, hogy ezzel a jelképes ajándékkal egy kis örömet és szeretetet vigyünk az egészségügyben tevékenykedők adventi napjaiba.

 

Berényi András

Debreceni Megtestesülés Plébánia Kamilliánus Családcsoport

Berényiné dr. Felszeghy Márta

DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

koordinátor

  • Galéria:
    • 921e1ee65e7a63b4ebeac059c5a6ab96