2021. október 12., kedd 13:08

Nyírbátor – 72 óra kompromisszumok nélkül

A 7. a osztály jótékony szolgálata. – Szeptember végén osztályfőnökünktől értesültünk a Debrecen Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodájának felhívásáról, hogy vegyünk észre a környezetünkben megoldásra váró, sürgető problémát, amelyért mi magunk is tenni tudunk.

2021. október 8-án délelőtt az osztályunk bekapcsolódott a Diákönkormányzatunk felhívásába, hogy virágosítsuk be a gimnázium főbejáratát. Gyönyörű, változatos színekben pompázó árvácskákat ültettünk, ezeket a virágokat mi fogjuk gondozni, szívünkön fogjuk viselni a növekedésüket.

Délután, a tanítás után ellátogattunk a Nyírbátori Római Katolikus Minorita Templomba, ahol Babály András atyától megkérdeztünk, miben segíthetünk. A lelkigyakorlatos házból, mely szorosan a templomhoz kapcsolódik, éppen akkor távozott egy csoport a gimnáziumunkból. András atya azt kérte tőlünk, segítsünk a szobák kitakarításában. Örömmel és lelkesen fogtunk munkához. 3 diák kapott egy-egy szobát, ahol port töröltünk, szépen összehajtogattuk az ágyneműt, a fürdőszobákat frissítettük fel, sepregettünk, majd felmostuk a padlózatot. Volt olyan osztálytársam, aki még az ablakot is tisztította. Amikor elkészültek a szállások, akkor a folyosót egy osztálytársammal felsepregettük, majd fel is mostuk. Tisztaságot, kellemes illatot hagytunk magunk után.

Még arra is volt erőnk, hogy lemenjünk a templomtérbe és ott a padokat lefertőtlenítsük. Ügyeltünk arra, hogy minden olyan részt áttörölgessünk, melyet emberi kéz érinthet, ehhez alkoholos fertőtlenítőt és papírtörlőt használtunk. A hatékonyság érdekében előre gyártott fertőtlenítő kendővel megismételtük a mozzanatot. Nagyon büszkék voltunk magunkra, az esti misére érkező hívek biztosan higiénikus környezetbe érkeztek. A jól végzett munka után leültünk a székekre és elimádkoztuk a Loretói litániát, hiszen október a Szűzanya és a rózsafüzér hónapja, mi így kértünk az elvégzett munkánkra áldást.

Nagyon kellemes délutánt töltöttünk el az osztályommal, nagyon jó volt tevékenykedni, jó volt hasznosnak lenni, annak külön örülök, hogy a fiú osztálytársaim is jeleskedtek a takarításban.

"A 11. F osztály más osztályokkal (9/Ny, 9. D, 9. A, 10. A, 10.D) közösen a nyírbátori köztemető rendbetételét jelölte ki feladatául. Fontosnak tartjuk, hogy azok emlékeit, emlékhelyeit is megőrizzük, akiknek már nincsenek rokonaik, akikre már senki nem emlékszik. Az idei évben nagyon sokan vesztették el a rokonaikat, barátaikat. Vannak olyanok, akik a temetés vagy temetések óta nem éreznek magukban elég lelki erőt, hogy kilátogassanak a szeretteik sírjához. A segítségnyújtás mellett ez egyfajta terápia is volt, másokon segítve magunknak is segítettünk."

 

Hutóczki Míra 7. a – Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, Nyírbátor

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • IMG_20211007_151710-1
    • IMG_20211007_151711-1
    • IMG_20211007_152327-1
    • IMG_20211007_152605-1
    • IMG_20211008_094319_1-1
    • IMG_20211008_134631-1
    • ima a templomban-1