2021. október 12., kedd 12:52

Nyírtelek – 72 óra kompromisszum nélkül

A nyírteleki Szent Anna Katolikus Általános Iskola intézménye az alábbi tevékenységekkel kapcsolódott be a „72 óra kompromisszum nélkül" ökumenikus kezdeményezésbe:

A 7-8. osztályos tanulók látogatást tettek a hősi temetőben, ahol az 1944 októberében hősi halált halt katonák gondozott síremlékénél végeztek kisebb frissítő munkálatokat. Előtte Nyírtelek Város polgármesterétől, Szekeres József úrtól hallhattak helytörténeti ismereteket a háborús esemény jelentőségéről és hősi katonák áldozatos küzdelméről. 

Ezután a Szent Anna-templom kertjében és az iskolaudvarán folytatták a munkálataikat, majd ezt követően templomban megpihenve elmélkedhettek a jól végzett munka öröméről, gyümölcséről.

Az 5-6. osztályos tanulók az általános iskola előkertjében (Iskola út 2.) végeztek őszi takarítási munkálatokat, amelyről Bagoly Ferenc, az osztályfőnöki munkaközösség vezetője így számol be:Az 5. a osztály is részt vett a „ 72 óra kompromisszum nélkül „ akcióban. Szerdán osztályfőnöki órán beszélgettünk az önkéntes munka fontosságáról, lényegéről. Egyeztettük, hogy mit fogunk csinálni a programban. Másnap már néhányan kerti szerszámokat, takarító eszközöket is hoztak, hogy a délutáni munkánkat el tudjuk végezni. A lányok alaposan kitakarították a tantermet, a fiúk pedig az épület előtt a lehullott faleveleket gereblyézték kisebb halmokba, majd zsákokba és kukába gyűjtötték. A benti és kinti brigád is ügyesen dolgozott, és a jókedv is társult a munkához. Többen jelezték, hogy otthon is fognak segíteni. Tapasztalatainkat a következő osztályfőnöki órán fogjuk megbeszélni.”

Ezen kívül a 6. évfolyam diákjai az új sportcsarnok épületénél 4 db platánfát ültettek el az utókornak.

A hétvége folyamán a felső tagozatos tanulók otthon végzett házkörüli munkájukról (lakóhelyükről) küldenek fotókat osztályfőnökeiknek.

Az alsó tagozatos tanulók a hét folyamán az Idősek világnapja alkalmából az idősek, nagyszülők szeretetéről, róluk való gondoskodásról beszélgettek, illetve a teremtésvédelemhez kapcsolódóan is őszi termésekből, levelekből, építőkockákból alkotásokat készítettek.

 

Lakatos Marianna hittanár                                                                                                         

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1
    • received_1545719245767041
    • received_3130212230633839
    • received_398691128435877
    • received_542641770169129