2021. április 20., kedd 11:38

Az imádság erejével, a lélek táplálékával erősítették a kisvárdai köznevelési intézmény diákjait

Április 17-én már kora reggel, a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium és Technikum végzős diákjaiért imádkoztak a Szent Péter és Pál templomában. Linzenbold József esperes, plébános, Máté Péter káplán és Bákonyi János az intézmény lelki vezetője közösen mutattak be szentmisét ezen szándékra.

A szülők képviselői, pedagógusok, az orsolyita nővérek, az intézmény vezetősége imádságos jelenlétükkel erősítették a közösség távol lévő tagjait. Megható valóság, hogy lassan szárnyukra bocsátjuk azokat a felnőtt korba lépő diákjainkat, akik közül többen az óvodától az érettségiig 15 éve intézményünk falai közt nevelkednek. Első óvónénijük és első tanítójuk gondolatban most is vigyázó tekintettel kísérik őket.

A napi evangélium (ld. Jn 6,16-21) krisztusi bátorítása, „Én vagyok, ne féljetek!”, a bárkában a háborgó vízen hányódó tanítványokat nyugtatta meg. Hányszor bátorította a szülő, az óvónéni, a tanító „Ne féljetek!” biztatása gyermekeinket!

Közös imánk mindannyiunkat megerősített abban, hogy ha befogadjuk Krisztust a szívünkbe, akkor a jelen háborgó vizein is jó irányba fog haladni életünk.

Hétfő reggel, április 19-én újra a plébániatemplomban gyűltünk össze Bákonyi János atya vezetésével. A nővérek és pedagógusok abba az imaszándékba kapcsolódtak be, amely az óvoda és iskola nyitása megáldásáért fohászkodott. Bákonyi atya a pedagógusok, óvodások és diákok nehéz helyzetére utalva így fogalmazott: „két tanév alatt harmadszor kezdjük újra a tanévet.”

A napi evangéliumban a nép bárkába száll, hogy Jézusra találjon Kafarnaumban. A Jézussal való találkozáskor pedig a következő tanítással gazdagodnak: „Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre.” A közösség megtartó erejében bízva fohászkodtunk Istenhez, hogy figyelmünket az örök élet kenyere felé irányítsa.

A könyörgésekben a hit bátorságát, a Jóisten áldását kértük közösségünkre, bölcsességet, testi-lelki egészséget kérve a családoknak, hogy továbbra is jó példát tudjanak adni a hit szerint való életre.

 

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Szent László Katolikus Gimnázium és Technikum, Két tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • 22
    • szentmise a végzősökért04.17._1
    • szentmise a végzősökért04.17._2
    • szentmise a végzősökért04.17._3
    • szentmise_óvoda_alsó tagozatért_1