2021. június 25., péntek 10:54

„Boldog az a nép, amely tud ünnepelni” (Zsolt 89,16). – Megjelent az ÖRÖM-HÍR, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2021. nyári száma

Ajánló a tartalomból:

A hitünk szent titka címmel – Palánki Ferenc egyházmegyénk főpásztora Úrnapja ünnepének misztériumába vezet be miket elmélkedésével.

A budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (szeptember 5-12) egyházmegyénkből számos család és közösség személyes jelenlétével bekapcsolódik, több mint ezer fő jelezte szándékát a regisztrációs rendszerben. A programokról, előadókról Szilágyi Eszter, a NEK egyházmegyei kapcsolattartója tájékoztat bennünket.

Ha néha nem látom Jézust az életemben, bátran tekintsek a mellettem állóra; vagy ha választ akarok adni a szeretetére, megint csak bátran forduljak a mellettem álló felé” Halász István diakónust ezen a hétvégén, 2021. június 26-án szentelik pappá. István életéről, hivatásáról vall az írásában.

Egyházmegyénk jubiláns papjait ünnepi rekollekción bemutatott szentmisén köszöntötték. Ezen alkalmon Szabó József egri szemináriumi spirituális atya Szent József-évéhez kapcsolódóan, Szent József identitásáról beszélt.

Krisztus vére, részegíts meg engem, hogy az első szerelemnek ebben a mámorában

mindig megmaradjak!”A gyémántmisés Varga János atyával beszélgetünk életéről, hivatásának születéséről, a 65 év papi szolgálatáról, Egyházról.

30 éve járt Debrecenben Szent II. János Pál pápa –1991. augusztus 16-án első alkalommal fordult elő, hogy Péter utóda felkereste a magyar egyház híveit. Szent II. János Pál pápa első magyarországi útja során Debrecenbe is ellátogatott. A neves évforduló megünneplésére már megkezdődtek az előkészületek. Visszatekintést, visszaemlékezéseket olvashatunk, valamint dr. Krakomperger Zoltán atya a vele készült interjúban részletesen is bemutatja a közelgő megemlékezés eseményeit.

Ismerjük-e a gonosz természetét?Pankotai József nyíregyházi plébánossal szokatlan témáról beszélgetünk.

Ahol keresztényként az életben maradás mindennapi küzdelmet jelentNayna Babar pakisztáni diáklány a Debreceni Egyetemen tanul. A családjával és keresztény közösségével veszélyes körülmények között élő diáklánnyal életéről, céljairól beszélgetünk.

Mézesné Makó Zsuzsa a 2021. szeptember 1-én induló Szent József óvoda vezetője az elképzeléseiről, a tagintézmény nevelési terveiről beszél.

21 férfi tesz tanúságot Szent József-évében – A Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezésében interjúkat olvashatunk a lelkészség oldalán. Írásaikból a jelenlegi számunkban két családot mutatunk be.

 

Az Öröm-hír újság megtalálható egyházmegyénk templomaiban.

 

Kovács Ágnes/Öröm-hír Szerkesztőség

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

4024 Debrecen, Varga u. 4.

06/30/240-1482

Web: www.dnyem.hu

https://www.facebook.com/dnyem/

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  • Galéria:
    • Úrnapja 4