2021. április 30., péntek 17:07

Imádkozzunk az érettségiző diákjainkért! – Az egyházmegyénk fenntartásában működő köznevelési intézményekben összesen 520 diák készül a megmérettetésre

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartása alatt működő tíz köznevelési intézmény közül négy iskolában középfokú oktatás is folyik, ahol idén is több száz diák készülődik a nagy megmérettetésre, az érettségi vizsgákra (http://www.dnyem.hu/index.php/intezmenyek/katolikus-iskolak ).

A járványügyi helyzet sajnos, most sem teszi lehetővé a hagyományos ballagási ünnepségek megrendezését. A kisvárdai intézményben online formában köszönnek el a diákoktól, Nyíregyházán az érettségi vizsgák befejezése után pedagógusok és diákok hálaadó szentmisén mondanak köszönetet az együtt töltött évekért, Nyírbátorban és Debrecenben pedig az érettségi bizonyítványok kiosztásakor mondanak búcsút egymásnak.

 

 

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartása alatt működő köznevelési intézményekben idén összesen 379 – érettségiző – diák búcsúzik tanáraiktól, diáktársaiktól, az előrehozott érettségi vizsgákkal együtt pedig összesen 520 diák készül a nagy megmérettetésre.

Az alábbi tablóképeken a nyírbátori Báthory István Katolikus Óvoda, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda intézménye végzős diákjainak fotóit láthatjuk.

 

12 a kistabló

A 12.a osztályban két képzési típus - informatika és humán terület - közül választhattak a diákok, amikor az intézménybe jelentkeztek. Iskolai műsorok szereplőiként vállaltak szerepet a közösségi programokban.

 

12 d kistabló

A 12. d osztály tanulói ötéves nyelvi képzésben vettek részt, melynek eredményeként számos közép- és felsőfokú nyelvvizsga tulajdonosai lettek az osztályban tanulók. Aktív részesei voltak a hitéleti programoknak, az iskola közösségi életének.

 

12 F tabló fekete fehér uj

A 12. f osztály végzősei 10 évesen kerültek az intézménybe. A nyolcosztályos képzés során büszkén képviselték az iskolát nemzetközi és országos tanulmányi- és sportversenyeken kimagasló eredménnyel.

 

Foglaljuk imáinkba az érettségi vizsgára készülő diákokat, hiszen a járvány miatt tanáraik, diáktársaik jelenléte nélkül telt el az elmúlt tanév, amely igen megnehezítette felkészülésüket a vizsgákra!

Uram!

Kérünk, különösen áldd meg ebben az időszakban az érettségiző fiatalokat! 
Segíts, hogy eszükbe jusson, amiket a tanulmányaik során megtanultak, hogy a feltett kérdésekre jó válaszokat tudjanak adni! 
Tedd kedvessé őket a vizsgáztató tanárok szemében, hogy minden lehetséges segítséget megkapjanak tőlük is.
Áldd meg őket egy szép élet reményével, jó döntésekkel, személyiségük érlelődésével és a növekedés boldogságával! 
Köszönjük, hogy nagyon szereted és megsegíted őket!

Ámen

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 12 F tabló fekete fehér uj
    • 12 a kistabló
    • 12 d kistabló
    • Screenshot_2021-04-30 2021 ballagás