2021. április 09., péntek 16:57

Elkészült a Képmás Zenekar, Isten báránya című videoklipje

Az egyházmegyei rendezvényeinken gyakran szolgáló Képmás Zenekar idei húsvéti meglepetése az Isten báránya című videoklip.

A zenekar egyházzenei repertoárja állandó dalának zenéjét Bolega László, a zenekar vezető gitárosa írta. Ez volt az együttes első saját zenei kiadványa, amely egy maxi lemezen került kiadásra 2009. karácsonyán, Isten Báránya címmel limitált példányban. 

 

Régóta terveztük, hogy újragondoljuk az Isten báránya dalunkat – osztotta meg velünk gondolatait Bolega László, a Képmás Zenekar vezetője. – 12 esztendővel, ezelőtt, amikor rögzítettük a dalt, a felvételhez szükséges paraméterek korlátozottak voltak. Egy pincében kellett feljátszanunk a választott dalt, amely megvalósítására nagyon rövid idő állt rendelkezésünkre.

A rögzítéshez szükséges technikai eszközökön és metóduson is túlhaladt az idő. Az akkori felállás kísérő zenészei és vokal-listája is kicserélődött a különböző turnusok során. Kardos György, Halhóber Gábor, Horváth Sándor és jómagam maradtunk meg a 2009-es formációból, majd 2015-től Cserjési Beatrix, a Mandala Dalszínház színésznője állandó közreműködője lett a Képmás Zenekar egyházzenei és nagyszínpadi projektjeinek.

Ezzel egy időben kértük fel Soltész Évát, aki hegedűn működik közre a nagyobb kiállású koncertjeinken. Ennek hat esztendeje, így időszerű volt, hogy a jelenlegi formáció tagjainak tekintetében felfrissítsük és átdolgozzuk a dalt. 

Nagy segítségünkre volt ebben Sipeki Zoltán, a Zorán és Dés László produkciók kísérő zenekarának állandó gitárosa, aki a korábban Horváth Sándor ötlete nyomán rögzített klasszikus gitár témáját – ami a dal meghatározó motívuma –, átdolgozta és arányaiban egy teljesen más aspektusból prezentálja a hallgatóságnak. 

A hangfelvételt ugyanazzal a hangmérnökkel készítettük el, akivel 2009-ben: Bodnár Tiborral, aki azóta saját hangstúdiót alapított és nagy elhivatottsággal, előzékenységgel és türelemmel viselte szívén az Isten Báránya tétel feldolgozását. 

A videoklipet Kondás Kristóf, a Görögkatolikus Médiaközpont munkatársa, jó barátunk rendezte és forgatta, aki a zenekar eddig megjelent official klipjeinek a rendezője is egyben. A videoklip Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban készült.

Külön köszönet Csordás Gábor plébános atyának, hogy lehetővé tette a projekt megvalósulását. 

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot_2021-04-09 Képmás zenekar - Isten báránya(1)