2021. március 07., vasárnap 10:13

Keresztutat végeztek a kisvárdai Szent László köznevelési intézmény pedagógusai

Jézus Krisztus, mindenség Királya
Üdvünk lett már szent Kereszted fája
Add, hogy mindig csak nyomodban járjunk,
S egykor mennyben mindörökké áldjunk.

Hamvazószerdával megkezdtük 40 napos nagyböjti utunkat, melynek szép állomásai a templomban végzett keresztutak. Hívőként nyitott szívvel szemléljük Jézus kálváriáját és miközben szemlélődünk, hamar ráismerünk saját magunk keresztútjára is. A kereszthordozás nem könnyű feladat, saját erőből nagyon nehéz. Szükségünk van Krisztus példájára, aki tanít minket szeretni és szenvedni.

Március 5-én Kisvárdán, a Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda intézményvezetőjével, Kaszásné Tóth Judittal és pedagógusaival együtt éltük, elmélkedtük át Jézus szenvedését a Szent Péter és Pál római katolikus templomban Linzenbold József esperes, plébános atya vezetésével.

Lélekben követtük az úton Krisztust, láttuk, hogy milyen nehéz volt keresztje, hogy újra és újra talpra állt, hogy voltak, akik szeretettel segítették az úton.

És mindeközben szívünk mélyéből együtt imádkoztunk, kértük közösen a Jóistent, hogy érjen véget a járvány, hogy óvja meg diákjainkat, családjaikat, tanárainkat, dolgozóinkat a koronavírustól.

Áldott nagyböjti készületet kívánunk!

 

Votykuné Aradi Angéla hittanár

Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • keresztút1
    • keresztút2
    • keresztút3
    • keresztút4