2021. január 27., szerda 11:16

Életre szóló Szeretet Egyeken – Szent József-év

A Billings Ovulációs Módszer (BOM) alkalmazásának köszönhetően az elmúlt években megnőtt a gyermekvállalási kedv, néhányan e módszernek, a természetes családtervezés alkalmazásának köszönhetően fogantak és születettek e világra – olvashatjuk Pappné Fekete Mónika egyeki BOM akkreditált oktatónak a Házasság hetére írt beszámolójából.

Az egyeki Szent József Plébánián a Billings Ovulációs Módszer megismertetésének egyik kiváló alkalma a jegyesoktatás. Tóthné Varga Gizella akkreditált oktatóval közösen és külön-külön több alkalommal volt lehetőségünk elmondani, átadni a módszert.

Az elmúlt években megtapasztaltuk, hogy a módszer alapjainak bemutatásával közvetlen a házasságot követően megnövekedett a gyermekvállalási kedv, a házaspároknak nagyon hamar sikerült felismerni a ciklusok termékeny időszakát. Így a 2018-ban vándorútjára indított bölcső minden percét betölti a kedves gyermekmosoly, a nyugodt alvás, a gondtalan játék öröme. A bölcső lakói közül vannak, akik a természetes családtervezés – ezen belül a Billings Ovulációs Módszer – alkalmazásának köszönhetően fogantak és születtek e világra.

A plébániánk 2021-es Szent József évi programtervei közt szerepel a Vándorbölcső lakóinak találkozója, egybekötve egy Billings előadással, ami felelevenítés, ösztönzés arra, hogy ne csupán a baba foganására alkalmazzák e módszert, hanem a családtervezésben is legyen segítségükre.

Az elmúlt időszakban Egyeken két alkalommal tartottunk előadást a Billings módszerről, amely során a résztvevők hallhattak a női test egészséges működéséről, megismerkedhettek a módszer alapjaival. Emellett – igény szerint – több hozzánk forduló nővel és párral tartjuk a kapcsolatot személyesen és online oktatáson is.

IMG 20210115 1139214

Papp László, egyházközségünk plébánosa szívügyének tekinti az életvédelmet. Az ő kezdeményezésére a helyi általános iskola 8. osztályában a diákok rendhagyó hittanóra keretében ismerkedhettek meg az önismeretnek és termékenységtudatosságnak e fontos módszerével, amely később a természetes családtervezés alapját képezheti számukra. A Billings módszer alapjait az „Életre szóló Szeretet” program keretén belül oktatjuk, amelyet kimondottan fiatalok számára dolgoztak ki, így akár iskolában, akár plébánián lehetőségünk van megszólítani az ifjúságot ebben a fontos témában.

A jelenlegi közismert fogamzásgátló szerek – sajnos – a káros műviségének jellemző kifejezéseit nagyon jól összegyűjtötték a kamaszkorban lévő fiatalok, felismerve azok veszélyeit, egészségromboló hatásait.

Kikerekedett szemmel és nyitott szívvel hallgatták a termékenységgel, az emberi test működésével kapcsolatos ismereteket, a módszer lényegét, mibenlétét. A termékenységünk csodája és tisztelete, az életvédelem fontosságának témája megérintette a gyerekek lelkét, és felkeltette bennük a felelősségük tudatát. Mindezt bizonyították az érdeklődéssel és kellő komolysággal megfogalmazott kérdéseik is.

IMG 20210115 1145599

Az órán részt vett lányok feladatuknak érzik, hogy a Billings módszert ők is elsajátítsák, a fiúk pedig feladatul kapták, hogy később a leendő feleségükkel ezt megismertessék, és mindannyian hirdessék.

A Billings Ovulációs Módszert mindenkinek ismerni, és egyre szélesebb körben alkalmazni kell, mert működik! A fiatalokat foglalkoztató kérdések megválaszolására a következő hittanórán került sor, ahol Laci atya a szerelemért, a társas kapcsolatokért felelős hormonszintek változásán keresztül mutatta be az ismerkedéstől, a rózsaszín ködön átjutó, házasságban végződő érzelmi vonulatokat.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a serdülőkorú gyerekek megértették, és érett gondolkodással reagáltak az életvédelem fontos kérdéseire.

Egy 8. osztályos gyermek korában nem korai ez a téma, hanem éppen időszerű bemutatni a természetes családtervezés Billings módszerének alapjait, mint ami Istentől való, eredeti, igazi lehetőség a tiszta, örök életre szóló szeretetre.

 

(Az esemény "A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével" címet viselő EFOP-1.3.7-17-2017-00296 pályázat támogatásával valósult meg.)

 

***

 billings logo

Erre a tudásra minden nőnek szüksége van

 

„A Billings Ovulációs Módszer egy tudományosan megalapozott, hormon- és gyógyszermentes, természetes fogamzásszabályozási módszer. A módszert 1953-ban, tudományos kutatásainak eredményeképpen dr. John Billings fedezte fel, később pedig felesége, Evelyn is bekapcsolódott a kutatói és oktatói tevékenységbe. 12 000 ciklus kielemzése, 60 évnyi laboratóriumi kutatás és hormonvizsgálatok ezreinek tudományos eredményei megerősítették, hogy a méhnyak által termelt nyák a termékenység legmegbízhatóbb jele.

 

A módszer lehetővé teszi, hogy megismerjük testünk működését, megtanuljuk meghatározni a peteérés idejét, a csúcsnapot és a menstruáció idejét. (A WHO vizsgálata azt bizonyítja, hogy a nők 90%-a erre már az első hónap odafigyelése után képes, de minden nő képes rá!)

A módszer teljesen hormonmentes és környezetbarát módon elősegíti a várva várt fogantatást, vagy a jelenleg nem kívánt fogamzás, várandósság elkerülését, illetve a változókor természetes folyamatának tudatos és egészséges megélését.

 

A Billings Ovulációs Módszer használata egyszerű és teljesen eszközmentes. Csak négy szabályt kell megismerni és betartani ahhoz, hogy – korábban soha nem tapasztalt – magabiztosság és tudatosság költözzön az életünkbe.

A www.billings.hu honlapon szereplő információk a Billings Ovulációs Módszerről tájékoztató jellegűek. A módszer elsajátításához és a biztonságos használathoz elengedhetetlen egy képzett oktató által tartott, személyre szabott tanfolyam és a személyes konzultációkon való részvétel.

Oktatóink a legmagasabb szintű Billings Ovulációs Módszer-képzést végezték el. Női oktatóink maguk is a módszer használói, így saját tapasztalataikat is felhasználják munkájuk során. Az oktatók bemutatkozása a www.billings.hu honlapon olvasható.

„Erre a tudásra minden nőnek szüksége van” – fogalmazott dr. Evelyn Billings.

Magasan képzett oktatóink személyes konzultációk útján segítenek a megértésben és a tanulási folyamatban. Földrajzi vagy egyéb akadályok esetén lehetőség van élő online kapcsolat útján elsajátítani a Billings Ovulációs Módszert. Hiszünk a módszerben, amit oktatunk, így szívesen tartunk általános módszerismertető előadást osztályok, vagy más formális, vagy informális közösségek számára.

A Magyarországi Billings Központ célja, hogy a BOM minden magyar ajkú számára elérhető legyen határokon innen és túl, ezért rendszeresen indul személyes és online levelező képzés a módszer iránt érdeklődőknek. Egy csapat vagyunk, akiknek célja, hogy minden nő, minden pár együtt, biztonságban és szeretetben élje meg az élet és a szexualitás csodáját.

Forrás: Magyarországi Billings Központ/ billings.hu - Fília Alapítvány

Pappné Fekete Mónika

akkreditált oktató – Egyek

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:

    Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

    Debug: specified directory - https://archivum.dnyem.hu/images/SitePics/Hirek202130