2021. január 26., kedd 17:22

Soltész Miklós államtitkárt fogadta hivatalában Palánki Ferenc megyéspüspök

Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát fogadta hivatalában Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök 2021. január 26-án. A találkozón dr. Törő András, a Püspöki Hivatal irodaigazgatója is részt vett.

A hivatalos látogatás során Palánki Ferenc megyéspüspök beszámolt az egyházmegye jelenlegi helyzetéről, az eddig megvalósult, illetve a folyamatban lévő beruházásokról, jövőbeni tervekről. A főpásztor azt is elmondta, hogy bővül az egyházmegye köznevelési intézményeinek köre, jó ütemben halad a négycsoportos óvoda épülése Debrecen-Józsa városrészen, amelynek átadása 2021. május 15-re várható. A megyéspüspök a Debrecen, Borbíró téren létesítendő óvoda építéséről is beszámolt, az intézmény a tervezés fázisában van.

Ferenc püspök tájékoztatta az államtitkárt a pandémia okozta nehézségekről is, az új helyzethez alkalmazkodó lelkipásztorok kreativitásáról, amelyben a digitális technika segítségével a legkülönbözőbb módszerek hozzáadásával tartják a kapcsolatot a hívekkel, és a közösségekkel. Sajnálattal szólt arról is, hogy a COVID-19 betegség következtében két egyházmegyés időskorú lelkipásztor hunyt el.

A találkozó konstruktív volt, Soltész Miklós államtitkár – aki rendszeres résztvevője az egyházmegyében történő beruházásokat záró eseményeknek, ünnepségeknek –, további támogatásról biztosította az egyházmegyét.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 7M7A6976-1
    • 7M7A6977-1
    • 7M7A6978-1
    • 7M7A6979-1
    • 7M7A6983-1