2021. január 23., szombat 17:28

Az Egyház a családban kezdődik – A nyíregyházi Szent Imre Plébánia Család Csoportja egy éves születésnapjára készül

A nyíregyházi Szent Imre plébánia Család Csoportja az első születésnapjára készül. Az elmúlt évben alkalmazkodtunk a járványhelyzethez: személyes találkozások, online elmélkedések és projektek, kirándulások, lelkigyakorlat, közösségi programok révén erősödhettünk.

A találkozókat megelőzően a csoportunk lelki vezetője, Nagy Csaba atya „házi feladatokat” küld – gondolatébresztő idézeteket és kérdéseket –, amelyek központi témaként mélyítik a közös szerda estéink alkalmait. Ilyenkor a csoport felnőtt tagjai nyugodtan megoszthatják tapasztalataikat, és együtt gondolkodhatnak, imádkozhatnak, miközben a gyerekek is játszhatnak a gyermekfelügyeletet vállaló csapatnak köszönhetően.

A találkozókról így számolnak be a résztvevők:

IMG 20210120 172439

„Jó erre az időre kiszakadni a hétköznapjainkból. Szülőként leginkább a gyerekeinkkel vagyunk, foglalkozunk. Ezeken az alkalmakon felnőttként töltődhetünk, kikapcsolódhatunk, ismerkedhetünk,  miközben a gyerekeink is jól érzik magukat. Ez nagy nyugalmat és biztonságot ad. A hároméves kislányunk nagyon jól érezte magát,  nem nagyon akart hazajönni.” (Egy négygyermekes anyuka)

„A Család Csoportnak mi különösen örülünk, mert úgy érzem, hogy itt nem csak mi épülünk, hanem a gyerekek is. A tegnapi csoportbeszélgetés alkalmával felmerült, hogy a fiatal generáció nem igazán van jelen a templomban. Elgondolkodtató volt számomra, hogy miért van ez így. Én bízom abban, hogy ha már gyermekkortól részt veszünk egész családként az Egyház életében, akkor élményeket szerzünk, és olyan emberekkel vesszük körül magunkat, akik szintén örömmel vannak jelen, és akkor a gyermekünk nem kényszerként fogja gyakorolni a vallását: szívesen fog templomba járni, és részt venni a különböző feladatok ellátásában. A legfontosabb szerintem, hogy hitben neveljük a gyermekeinket. Nálunk mindenki szereti a család csoportos estéket, minden gyerek várja és élvezi. Kimondottan tetszik a hétköznapi időpont, mert így a mókuskerék megáll egy kicsit. Minden családot bátorítok, mert ez egy nagyon jó lehetőség mindenki számára.” (Egy háromgyermekes anyuka)

„Így, hogy egy közösséghez tartozunk, sokkal szívesebben jön a kicsi is templomba.” (Egy kétgyermekes anyuka)

A Család Csoportban megtapasztalhatjuk a Nagy Csaba atya által egy éve választott Az Egyház a Családban kezdődik mottó valóságát. Családként és csoportként is készülünk a Házasság Hetére és a Szent József-évre, bátorítunk mindenkit a hasonló kezdeményezésekre, és szeretettel várjuk az érdeklődőket.

 

A Szent Imre Család Csoport tagjai

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:

    Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

    Debug: specified directory - https://archivum.dnyem.hu/images/SitePics/Hirek/2021/25