2021. január 14., csütörtök 09:50

Szent József újra útnak indult Egyeken – Szent József-év

Ferenc pápa 2020. december 8-tól 2021. december 8-ig tartó Szent József-évet hirdetett. Az egyeki Szent József Plébánia közössége megszólítva érzi magát, és ebben az esztendőben ismét – ahogyan 2018-ban, jubileumi évükben is tették – útjára indította a Szent József-vándorszobort családjaikhoz, akik hétről hétre együtt imádkoznak majd otthonukban kérve védszentjük hathatós közbenjárását életükre.

Január első napjaiban a Szent József-szobor a Bencsik családnál talált befogadó közösséget. Tapasztalatukat Bencsik Dániel osztotta meg, aki plébániai ifjúsági csoportjának felelőse.

 

IMG 20210104 194242 1

Számunkra a Szent József év elsősorban egy remek lehetőség, hogy a közös ima által megerősítsük a családunkat, valamint   az év során szerveződő programok által a plébániai közösségünk is formálódik, erősödik és nyitottá válik a keresők előtt is.

A Szent József-év adta kegyelmi lehetőségek, mint a búcsúnyerés, zarándoklatok, imaalkalmak révén lelki életünk vérkeringésébe is friss éltető erőt táplálhatunk, ami egyéni és közösségi szinten is a megújulás, lelki növekedés magvait hintheti el.

Célunk, hogy az ima, és a belőle fakadó jó elhatározások, cselekvések által begyógyítsuk a múlt sebeit, és újult erővel haladjunk tovább a megkezdett úton. Éppen ezért, örömünkre szolgált, hogy ebben az évben elsőként fogadhattuk be Szent József vándorszobrát, mely ösztönöz bennünket arra, hogy az egyéni imádság mellett közösen végezzük kedves imádságunkat, a Rózsafüzért. Mindemellett mindennap elimádkozzuk a családi felajánló imát Jézus Szentséges Szívéhez, mely magába foglalja a saját és másokért mondott imaszándékainkat is.

 

A Szent József-szobor körül mondott közös, családi imádságok által megtapasztaltuk, hogy a közösen végzett imának sajátos ereje van, főleg akkor, ha ezt családon belül végezzük. A fontos dolog a rendszeresség megtartása, hogy esténként szánunk időt, kedvtől vagy elfoglaltságainktól függetlenül arra, hogy Krisztussal időzzünk.

Családunkban nem természetes, hogy együtt végezzük az esti imádságot, éppen ezért jó volt látni, hogy igenis képesek vagyunk együtt imádságos időt tölteni a Szent József-szobor körül estéről estére.

 

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

Korábbi megjelenések a Szent József-évről:

Atyai szívvel – Ferenc pápa új apostoli levelében meghirdette a Szent József-évet: http://www.dnyem.hu/index.php/item/3275-atyai-szivvel-ferenc-papa-uj-apostoli-leveleben-meghirdette-a-szent-jozsef-evet

A teljes búcsú elnyerésének feltételei a Szent József-évben: http://www.dnyem.hu/index.php/item/3283-a-teljes-bucsu-elnyeresenek-feltetelei-a-szent-jozsef-evben

  • Galéria:
    • 02
    • IMG_20210104_194242-1