2021. január 05., kedd 13:08

Geszteréden is készülnek a nagy ünnepre – Az egyházközség hívei a templomban online követik a püspökszentelési és a megyéspüspöki beiktatás szertartását

Geszteréden, a Szent Anna-templomban együtt ünneplik a hívek a település szülöttének, Felföldi László pécsi megyéspüspök püspökszentelési és megyéspüspöki beiktatási szertartását január 6-án, vízkereszt ünnepén. A geszterédi és a környező települések hívei kivetítőn keresztül online követik majd a Pécsi Székesegyházban 10.30-kor kezdődő szertartást, majd a szentmise végén szentáldozáshoz is járulhatnak.

Ugyanígy együtt ünnepelnek a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban, valamint a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Püspöki Hivatalában is László püspök korábbi munkatársai.

A világjárvány okozta veszélyhelyzet miatt a szertartáson kizárólag a meghívott vendégek vehetnek részt. A szentmisét a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti a weboldalánYouTube-csatornáján és Facebook-oldalán, valamint ezt megosztva az egyházmegyénk facebook oldalán, így az események az otthon maradók is részesei lehetnek.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • nopicture