2021. január 05., kedd 12:04

Tegyünk rendet az online házunk táján! - Ebben segítenek a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársai

Az elmúlt év egyértelmű tapasztalata, hogy az egyébként is online hangsúlyos kommunikációt, a virtuális kapcsolattartás népszerű formáit, valamit az információ közlés elektronikus világát felerősítette a járványhelyzet, amely korlátozta és korlátozza a személyes találkozások, mozgások lehetőségeit. Ebbe az online térbe, virtuális teendőkbe csöppent a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség is, ahol a munkatársak igyekezték folyamatosan megtalálni a kapcsolódási pontokat az olvasókkal, követőkkel.

Nem egyszerű feladat azonban felismerni, hogyan lehet közel hasonlóan eljutni az emberek szívéhez, lelkéhez a képernyőkön, kijelzőkön keresztül, mint testközelben. Éppen ezért tűzte ki célul a lelkészség, hogy egy online felmérés segítségével keresi a válaszokat, igényeket a lelki tartalmakat követők sorában:

Az online világ is olyan missziós terep, ahol ugyanúgy rendelkezésre állnak az eszközök ahhoz, hogy továbbadjuk a kereszténység örömét, Isten üzenetét. Itt is fel kell építenünk egy hidat Isten és ember között. Élnünk kell a lehetőségekkel, és meg kell tennünk mindazt, ami tőlünk telhető! Ezért fontos, hogy megismerjük az emberek igényeit, a legkézenfekvőbb utat a szívükhöz.

Ezt szolgálja az a néhány perces kérdőív, amely megtalálható a lelkészég oldalán (http://delelkes.dnyem.hu/online-segitseg/), amelyre folyamatosan várják minden online térben érdeklődő válaszát.

A felmérés további célja, hogy egy gondolat erejéig mindenki rendet tegyen az online háza táján, és tekintsen rá arra, hogy milyen tartalmakat, hogyan követ, illetve biztosan hasznosan bánik-e az idejével. Az év elején érdemes rendeznünk életünk ezen területeit is: kiiktatni a szükségtelent, és beemelni a jót. Bátorítunk tehát mindenkit erre a gyors revízióra, amely által a lelkészség munkája is gazdagodik az igények iránymutatásával.

 

Szilágyi Eszter

Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Töltsd ki te is!