2020. október 29., csütörtök 10:46

Miért érdemes? Mert el lehet jutni a nemzetközi és országos diákolimpia, tudásolimpia versenyekre is…

A Szent László-díj átvétele a ballagáson

Jenei Marcell 9. a osztályos szentlászlós diákunk kiváló versenyeredményeket tudhat maga mögött. Még el sem kezdődött a 2020-2021-es tanév, máris a COVID19 járvány miatt félbemaradt nemzetközi és országos versenyeken kellett helytállnia, mintegy nyolcadikos pályafutása befejezéseképp.

Ha nem jön közbe a járványhelyzet, akkor szeptember első hete Grúziában, Tbilisziben találta volna őt egy nemzetközi informatikaverseny magyar csapatának tagjaként. Nyelvi akadályok nemigen lettek volna, hiszen angolból már megszerezte a középfokú C típusú nyelvvizsgát. Nagykanizsára azért kellett elutaznia, hogy az online megrendezett Európai Junior Informatikai Diákolimpia összesítésében a magyar csapat 2. helyét elhozza.

EJOI online Nemzetközi Informatikai Diákolimpia eredeti helyszíne

EJOI online Nemzetközi Informatikai Diákolimpia eredeti helyszíne

 

A Katolikus Iskolák Dugonics András Matematikaversenyén országos 1. helyezést ért el, a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny 8. évfolyamán 8. helyezést szerzett, a Görögkatolikus Tudásolimpia országos döntő 1. helyezését hozta el a 7-8. évfolyamosok kategóriájában.

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

A Szent László Katolikus Általános Iskolában pályafutását Szent László-díjasként fejezte be, hiszen „munkájában lelkiismeretes, törekvő és kitartó. A rábízott feladatokat lelkiismeretesen elvégzi. Tanárai mindig számíthattak segítségére, szolidaritására. Rendszeres szentmise látogatásával jó példával járt társai előtt. A nagyobb közösséget, iskoláját mindig szívesen képviselte a különböző rendezvényeken, megmérettetéseken.”

Az általános iskolából egyenes út vezetett a Szent László Katolikus Gimnázium matematika-digitális kultúra emelt szintű képzésére.

Arra kértük, beszéljen arról, miért érdemes az általa választott képzésen tanulni a Szent Lászlóban. Ossza meg velünk, mivel foglalkozik, ha nem a versenyekre való felkészüléssel tölti idejét.

Dürer csapatverseny 1.hely

Dürer csapatverseny 1. hely

Jenei Marcell vagyok, a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda kilencedik osztályos tanulója. Az általános iskolát is ebben az intézményben végeztem.

Továbbtanuláskor a gimnáziumi választásomat a matematika és informatika iránti érdeklődésem motiválta, hiszen matematika-digitális kultúra tagozaton azzal foglalkozhatok, ami érdekel, és amit szeretek. Ebben az iskolában olyan tanárokkal dolgozhatok tovább, akikkel már a korábbi években is sok eredményt tudtunk elérni. Osztályfőnököm Pacsuta Tibor matematika-informatika szakos tanár úr, aki a matematikát is tanítja a csoportomban.

Digitális kultúrából Dajka Miklós tanár úr vezetésével sajátíthatjuk el a magas szintű ismereteket. Kiscsoportban dolgozunk, garantált a személyes figyelem. Az új osztályközösségemet fantasztikusnak találom, és szerintem nagyon összetartóak leszünk abban a négy évben, amit együtt fogunk tölteni.

Zrínyi matek  a dobogó felső fokán a csapat

Zrínyi-matek – a dobogó felső fokán a csapat

Kedvenc tantárgyaim a matematika és az informatika. Azért kerültem közel ezekhez a tantárgyakhoz, mert iskolás éveim kezdete óta foglalkozom velük és különleges feladatok vannak bennük. Ezekből a tantárgyból rendszeresen járok versenyekre már második osztályos korom óta. Számomra a Zrínyi Ilona matematikaverseny jelenti az egyik legnagyobb kihívást. Ez volt az egyik első verseny, amelyen részt vettem és megyei első helyezést értem el, majd az országos hatodik helyezés volt a legjobb eredményem. A mai napig újabb érdekes és kihívásokkal teli feladatokkal találkozom. Az az eredményem, melyrea legbüszkébb vagyok, az Európai Junior Informatika Diákolimpián elért 50. helyezésem, amivel a magyar csapat második legjobbja voltam.

Szabadidőmben kétféle hobbit szeretek űzni. Ezek közül egyik a számítógépes játékokkal való játék, a másik pedig különféle regények olvasása. Van egy nyaralónk Dombóvár közelében, amelyben minden évben töltünk pár hetet családommal. Emellett gyakran járunk túrázni és élményfürdőkbe is. Legnagyobb értéknek a családomat tartom, ugyanis a segítségük nélkül sokkal kevesebbet tudnék elérni.

Elvárásaim önmagammal szemben nem nagyon magasak. Tanulni szeretnék legjobb képességem szerint, és a szabadidőmet élvezni. Még nem döntöttem el, hogy a jövőben mivel szeretnék foglalkozni, de mindenképpen szeretnék egyetemre járni, ahol matematikát és informatikát tanulhatok majd magasabb szinten.

 

Gratulálunk Marci kiváló eredményeihez, és további sok sikert kívánunk!

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Dugonics oszágos 1. hely
    • Dürer csapatverseny 1.hely
    • Dürer csapatversenyen
    • EJOI_online Nemzetközi Informatikai Diákolimpia Nagykanizsán
    • EJOI_online Nemzetközi Informatikai Diákolimpia eredeti helyszíne
    • Katolikus Iskolák Dugonics András Matematikaversenye_díjátadás
    • Kis Dürer_ várakozás komolysággal
    • Kis Dürer_a várakozás vidám percei
    • Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny
    • Szentlászlós gólyaavató_ünnepélyes szentmise és jelvényátadás
    • Zrínyi-matek_ a dobogó felső fokán a csapat
    • a Szent László-díj átvétele a ballagáson
    • gólyaavatóra készült osztályzászlónk