2021. október 07., csütörtök 08:53

Bízd rá magad! – A NEK egyik gyümölcse a www.bizdramagad.hu weboldal

Nehéz dolog a bizalom. Kell hozzá bátorság, lendület, ami az ismeretlenbe ugrásra késztet, kell hozzá a másikba vetett hit, hogy bízni mégis érdemes és jó tapasztalat arról, hogy a másik tud segíteni, megtart és erőt ad, amikor nehéz.

A bizalmon alapul a Bízd Rá Magad! kezdeményezése is. Egyrészt bíznunk kell egymásban, a közösség erejében, hogy lesz megoldás gondjainkra. Másrészt pedig bíznunk kell Istenben, merni kell rábízni a terheinket és hinni a megbocsátásban.

Az alábbiakban a Bízd rá magad weboldalt ajánljuk, amely az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyik országos jelentőségű gyümölcse, ahol - a Magyar Katolikus Egyház ajánlásával - valamennyi életszakasz sajátos nehézségeinek kezelésére és problémáinak megoldására találhatunk megbízható szakmai segítséget nyújtó szervezetet, ill. jól használható gyakorlatot.

 

Mi is az a "Bízd Rá Magad!" ?

 

A bizdramagad.hu honlap egyedi, tematizált ajánlásgyűjteményében az emberi életút sokféle kihívásával kapcsolatban találhatunk valós, gyakorlati segítséget. Legyen szó pl. gyermekvállalásról, gyereknevelésről, párkapcsolatról, függőségekről, időskorú/beteg hozzátartozó gondozásáról, pszichológiai, érzelmi elakadásokról vagy bármilyen személyes nehézségünkről. 

Jelenleg több mint száz, elsősorban katolikus segítő szervezetet, „jó gyakorlatot” találhatunk az oldalon, akik sokféle módon tudnak támaszt, kapaszkodót nyújtani számunkra (pl. segélyhívó, pszichológiai és mentálhigiénés segítség, önsegítő kör, lelkigyakorlat, lelki vezetés, zarándoklat, tanfolyam, online társkereső, betegápoló közvetítő szolgáltatás, stb.).

bross1

Kinek ajánljuk?

  • Az oldal a mindennapok emberének szól, a mai kor kérdéseire mai válaszokat adva, hisz mindannyian számtalan nehézséggel, krízissel találkozunk az életünk során. Nem szégyen segítséget kérni, hanem egy fontos lehetőség, mellyel élhetünk, gyógyulhatunk, vagy akár csak segíthet a megalapozott döntéseinkben.
  • Ajánljuk az oldalt azoknak a katolikus, keresztény embereknek, akik megoldást keresnek a gondjaikra, és fontos nekik, hogy értékrendjüknek megfelelő lehetőséget találjanak, de nyitott természetesen a lehetőség bárki számára, vallási háttértől függetlenül.
  • Ajánljuk plébánosoknak, lelkipásztoroknak a lelki vezetés, vagy akár a gyóntatás alkalmával felmerülő kérdésekben, ha úgy érzik további, speciális szakmai segítségre, támogatásra volna szükség (pl. gyászfeldolgozás, kiégés megelőzés, elvált szülőknél a család széthullása miatti sebek gyógyítása, stb.)
  • Ajánljuk családreferenseknek, plébániai, iskolai és segítő közösségeknek is, mivel az oldal egyfajta ötlettárként, elérhető közelségbe hozza a helyben is megvalósítható, követhető jó gyakorlatokat. (pl. házasság megerősítés, családi életre nevelés, stb.)

A közösségeink által bizalommal ajánlott szervezetek az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye családreferensének hozzájárulása után kerülhetnek ki a honlapra.

Merjünk kérni, merjünk egymásra és Rá támaszkodni! Használjuk és ajánljuk a bizdramagad.hu oldal gyűjteményét, ha segítségre van szükség! Tapasztaljuk meg Szent Pállal, hogy „amikor gyönge vagyok, akkor vagyok erős”.

 

Forrás: www.bizdramagad.hu

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • nopicture