2021. október 04., hétfő 13:20

Valami elkezdődött! – Megjelent az Öröm-hír, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye lapjának 2021. őszi száma

Ajánló a tartalomból:

Ünnepi és hálatelt szívvel tekintünk vissza a Budapesten szeptember 5-12-ig megrendezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK). Az Öröm-hír újság 21 oldalon keresztül interjúkkal, képekkel, élménybeszámolókkal idézi fel az eseményeket.

Valami elkezdődött! Palánki Ferenc megyéspüspök atyával készült interjúban a főpásztor arról is beszél, hogy történt valami az Eucharisztikus Kongresszuson, amelyet nehéz megfogalmazni. Titok, misztérium, hogy mindenki ugyanazon élménnyel tért haza a keresztény világtalálkozóról.

Dr. Törő András irodaigazgató atya élménybeszámolójában többek között azt fogalmazta meg, hogy a NEK forrásként tört fel a hivatásának megerősödésében is. A kongresszuson megélt találkozások mind-mind a Krisztussal való találkozásra készítették fel őt is.

„Egyek vagyunk…!” Szabó Gábor diakónus számára életre szóló élményt jelent a NEK. A több ezer résztvevő között az egyházmegyei identitástudata, az összetartozás, az egység tudata is erősödött.

„Időnként meg kell állni, táplálkozni, tanulni kell egymás hitéből, hogy a tűz, a vágy, amely pappá szenteléskor lángra lobbant a szívemben ne aludjon ki” – fogalmazott Papp László egyeki plébános az élménybeszámolójában.

***

A lap második részében szintén egy történelmi esemény tárul elénk. Szent II. János Pál pápára emlékezve a Szentatya debreceni látogatásának 30. évfordulójára tekintünk. A háromnapos ökumenikus programsorozatról szóló beszámolók színes, képekben, mély gondolatokban gazdag üzeneteket tárnak elénk.

***

Ezt követően a Veni Sancte szentmisével egybekötött egyházmegyei tanévnyitóról számolunk be. A köznevelési intézményeink színes palettáját számokban is megismerhetjük Némethné Székely Julianna és Türk László EKIF főigazgatók előadásáról olvasva.

Végül portréinterjúban is kifejezzük köszönetünket Molnár Katalin leköszönő EKIF főigazgatónak, aki 40 évnyi pedagógusi szolgálata után nyugdíjba vonult.

 

Az Öröm-hír újság megtalálható egyházmegyénk templomaiban.

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

4024 Debrecen, Varga u. 4.
30/240-1482
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www.dnyem.hu
https://www.facebook.com/dnyem/

  • Galéria: {gallery}SitePics/Hirek/2021/457/gallery}