2021. szeptember 17., péntek 09:18

Báthorys diákok a Forráspont-on

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ifjúsági programjának keretében a BIG végzős diákjai a szeptember 10-i Forráspont Esten vettek részt.

Az est Ákos koncerttel kezdődött, aki elsősorban ismert dalait adta elő. A meglepetésvendég – mindannyiunk örömére – Lackfi János, kortárs költő volt. Bibliai történeteket hallhattunk tőle saját stílusában, modern változatban. A műsor a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus előadásával folytatódott, akik keresztény dalokat énekeltek. A közösség együtt énekelt az előadókkal, ami nagy élményt jelentett.

A népszerű dalok után pedig tanúságtételek következtek. Proszenyák Róbert fiatalkori kómájában tapasztalt élményeiről beszélt. Majd Sophia Kuby az egyik legismertebb élet- és családbarát európai szervezet vezetője beszélt arról, hogy milyen jelentős szerepe volt az Eucharisztiának megtérésében. Mindenki számára inspiráló lehet élettörténete. Ezt az estet a szentségimádás zárta, amelyet nagy örömünkre egyházmegyénk vezetője, Palánki Ferenc megyéspüspök atya vezetett, melynek valamennyi Forráspont előadó részese volt velünk együtt.

Felemelő élmény, hogy több ezer fiatal számára fontosak a keresztény értékek a mai világban.

 

Kiss Lili

12. D osztály

Nyírbátori Báthory István katolikus köznevelési intézmény

 

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 21