2021. szeptember 17., péntek 09:11

Forráspont 2021 – ahogyan a szentlászlósok látták, megélték

„A világot senki se mentheti meg,
Egyedül az, akinek elhiszed,
Hogy békét hoz mindenkinek,
Hogy rábízhatod az életed…”
(Ákos és a lánya, Anna)

A Forráspont nem volt ismeretlen…

Már 2019-ben jelen voltunk, találkoztunk, közösségbe kerültünk, Jézus vendégségében időztünk.

Amikor 2021. szeptember 10-én Kisvárdáról elindultunk, útra keltünk, akkor lelki vezetőnktől, Bákonyi János atyától megtudtuk, hogy a HOMO VIATOR útjára léptünk, vándorok, zarándokok lettünk, útnak indultunk a szívünk mélyén jelenlévő Isten felé.

Utastársaink közül négyen voltak, akik már 2019-ben is részt vettek a Forráspont ifjúsági találkozón, ők mindannyian megosztották az utastársakkal a két évvel ezelőtti élményeket:

„Egyik legnagyobb élményem a találkozás volt Cristina Scuccia orsolyita nővérrel, aki 2014-ben megnyerte a Voice of Italy tehetségkutató versenyt. Gyönyörű énekhangja mellett mosolygós kedvessége, lendülete, Istenhez való hűsége is megragadott.” (Makai Viktória 12. e)

Ha már középpontba került Cristina nővér személye és példája, örömmel osztunk meg egy vele készült közös szentlászlós fotót, hogy visszaidézzük a Forráspont 2019-es felemelő pillanatát.

Színvonalas zenei élményben most is részesültünk, hiszen az ÁKOS koncert több száma megerősített minket a családi szeretetkötelékek, az Isten-kapcsolat fontosságáról. Köszönjük, hogy keresztény fiatalként megtapasztalhattuk a zenei üzenet által a Jóisten hívó szavát.

Néhány zarándoktársunk reflexióit megosztva szeretnénk kedvet ébreszteni egy következő vállalkozáshoz, útnak induláshoz, közeledéshez a tiszta forráshoz.

„Mint minden vallásos ember, mint katolikus fiatal én is nagyon vártam, hogy eljuthassak a NEK rendezvényeire. Nagy öröm volt számomra, hogy az iskolám által eljutottam az ÁKOS koncertre és a FORRÁSPONT Ifjúsági Estre. Felemelő érzés volt annyi fiatallal együtt lenni, énekelni, és érezni azt a kegyelmet, amelyet a közösség nyújtott számomra.” (Kolozsi Imre 11. d)

„Az este folyamán egy szuper Ákos koncerten, zenés dicsőítésen, tanúságtételen és szentségimádáson vettünk részt, ami az egyik legemlékezetesebb esténk volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson töltött három napunk során. A piliscsabai szállásunk, a Josephinum is kiváló hely volt, ahol a környezet szépsége és csendessége magával ragadott minket. Éreztük a gondoskodást, a biztonságot, hiszen az ajaki egyházközség zarándokai osztották meg velünk szállásukat. Köszönjük, hogy ott lehettünk a Kossuth téri szentmisén és gyertyás körmeneten a Hősök teréig. A zene, az énekek ritmusa és szépsége, a hatalmas zarándokcsapat segített az út hosszúságát elfeledtetni. Vasárnap reggel bár fáradtan, de izgatottan indultunk a zárómisére, hogy a szentlászlós diáktársakkal együtt találkozhassunk Ferenc pápával.” (Mészáros Regina és Bakó Mónika 11. c)

„Számunkra a Forráspont nagy lelki élményt jelentett. Az este folyamán hallott dalokon és személyes tanúságtételeken keresztül mi is megtapasztalhattuk, hogy érdemes Isten mellett dönteni. Olyan gyorsan repült az idő, hogy észre sem vettük, hogy a Szentségimádás, amely a találkozó fénypontja volt, késő este kezdődött csak el. A 12.000 fiatal közös imádsága megerősített abban, hogy ma is érdemes kereszténynek lenni és nyíltan felvállalni hitünket.” (Máté Eszter 10. a, Máté Gergő 12. f)

Valóban felemelő találkozás volt a Forráspont Estje Jézussal, önmagunk küzdelmeivel és lelki formálódásunkkal, és természetesen sok ismerőssel, más egyházi iskolák diákjaival.

Köszönjük Palánki Ferenc püspök atyának, hogy gondolatainkat Jézus, az élet forrása felé irányította: Jézus, te vagy a szeretet forrása, mert Te magad vagy a szeretet. Add, hogy a Te feltétel nélküli szereteteddel szeressük egymást. Köszönjük, hogy megtanítasz minket szeretni…”

Köszönjük, hogy Püspök atya segített minket a Forráspontra eljutni.

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Szent László katolikus köznevelési intézmény

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 1
    • forráspont_01
    • forráspont_02
    • forráspont_04
    • forráspont_05