2021. szeptember 03., péntek 09:48

Hangolódjunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra a Képmás Zenekar, Isten báránya című videoklipjével

Az egyházmegyei rendezvényeinken gyakran szolgáló Képmás Zenekar állandó repertoárja, az Isten báránya című videoklip.

Ez volt az együttes első saját zenei kiadványa, amely egy maxi lemezen került kiadásra 2009. karácsonyán, Isten Báránya címmel, limitált példányban. 

Majd 2020-ban húsvéti meglepetésként újragondolták az Isten báránya dalukat, modernebb technikai eszközökkel rögzítve azt. Kísérő zenészek: Bolega László, Kardos György, Halhóber Gábor, Horváth Sándor, énekel: Cserjési Beatrix, a Mandala Dalszínház színésznője.

A dalszerzemény megújításában a zenekar segítségére volt Sipeki Zoltán, a Zorán és Dés László produkciók kísérő zenekarának állandó gitárosa, aki a korábban Horváth Sándor ötlete nyomán rögzített klasszikus gitár témáját – ami a dal meghatározó motívuma –, átdolgozta és arányaiban egy teljesen más aspektusból prezentálja a hallgatóságnak. 

A hangfelvételt Bodnár Tibor hangmérnök készítette, a videoklipet rendezte és forgatta Kondás Kristóf, a Görögkatolikus Médiaközpont munkatársa, aki a zenekar eddig megjelent official klipjeinek a rendezője is egyben.

A videoklip Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban készült. A projekt megvalósulását  Csordás Gábor, a társzékesegyház plébánosa tette lehetővé.

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • nopicture