2021. augusztus 24., kedd 12:23

A köznevelési intézményeink egyházmegyei tanévnyitó ünnepséggel kezdik meg az új tanévet

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartása alatt működő tíz köznevelési intézményének közös tanévnyitó ünnepségét tartják 2021. augusztus 27-én, 10 órától Debrecenben, a Megtestesülés-templomban, amelyen több mint 700 fővel vesznek részt az intézmények alkalmazotti közösségei: lelkivezetők, pedagógusok, a nevelő és oktatómunkát közvetlenül segítők, valamint a technikai dolgozók.

 

A tanévnyitó ünnepség programja:

10:00 órakor Veni Sancte szentmisét mutat be Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök.

11:00 órakor Türk László EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) oktatásszervezési főigazgató, majd Némethné Székely Julianna, az EKIF tanfelügyeleti főigazgató előadása hangzik el.

12:00 órától az ünnepség záró mozzanataként Palánki Ferenc megyéspüspök Szent Gellért-díjakat ad át pedagógusok munkájának elismeréseként.

 A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munka elismerésére. A kitüntetésnek méltó rangja van, a dolgozók erkölcsi elismerését és megbecsülését jelenti, akik emberi tulajdonságaikkal, szakmai tudásukkal a testület előtt követendő példát tanúsítanak.

Az ezt követő napokban a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye tíz köznevelési intézményeiben is megtörténnek a tanévnyitó ünnepségek.

 

Kiemelt tanévnyitó ünnepségeink:

2021. augusztus 31-én, 13.00-kor kerül sor a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Technikum és Kollégiumhoz tartozó négy csoportos tagóvodájának ünnepélyes átadására, megáldására Debrecen-Józsa városrészen, a Szent György-templom szomszédságában.

2021. szeptember 1-én, 15:00-tól a geszterédi Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola ünnepélyes tanévnyitón adják át és áldják meg az új udvart, a sportudvart és a játszóteret, valamint a felújításra került tornatermet.

 

Fotó:archív/dnyem.hu - 2020 tanévnyitó ünnepség, Geszteréd, Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Öröm-hír sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • Screenshot 2021-08-24 at 12-22-35 Örömhír 2020 ősz pdf