2021. július 13., kedd 16:55

„Aki kirándul, bejárja a tájat, aki zarándokol, bejárja önmagát” – Csatlakozzunk a fiatalok gyalogos zarándoklatához!

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei  Ifjúsági Iroda szervezésében az egyházmegyénk 13-18 év közötti fiataljai idén is eltöltenek egy hetet – július 19-25  között – az egyházmegyei ifjúsági táborban. A találkozón egy gyalogos zarándoklat is várja a résztvevőket, amelyhez bárki csatlakozhat.

A közös időtöltés Isten, az élet ajándékainak felfedezésére irányul az érzékszerveink: a látás, hallás, az ízlelés és szaglás, valamint tapintás csodáján keresztül. Ebben vezetik majd a résztvevőket az egyházmegye papjainak elmélkedései és foglalkozásai.

A tábor helyszínei a következők: hétfőtől péntekig Telkibánya, majd a hagyományokat követve a péntek délutánt Leveleken töltik, innen 24-én, szombat reggel gyalog zarándokolnak el Máriapócsra, hogy bekapcsolódjanak egyházmegyénk vasárnapi búcsúi ünnepébe, ahová a fiatalok családjait is várják.

A gyalogos zarándoklat résztvevői július 24-én, szombaton találkoznak a leveleki római katolikus templomban, ahol 9 órakor szentmise keretében adnak hálát, és készítik fel szívüket a zarándokútra. Máriapócsra a délutáni órákban érkeznek meg.

A szervezők július 18-ig az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várják azok jelentkezését, akik szeretnének kapcsolódni a zarándoklathoz. A zarándoklat ideje alatt, Ófehértón ebéddel készülnek, ezért lényeges az előzetes jelentkezés. Azon családok, jelentkezők számára, akik a vasárnapi búcsúig szeretnének Máriapócson maradni, korlátozott számban tudnak szállást biztosítani, ezért kérjük, hogy szállásigényiket is feltétlenül jelezzék a megadott e-mail címen.

 

Szilágyi Eszter

főszervező

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • kép - gyalogos zarándoklat