2021. július 01., csütörtök 14:47

Sajtótájékoztatón mutatták be a FOLT - Forrás Online Lelki Tanácsadás egyedülálló lehetőségét Debrecenben

A 30 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete az országban egyedülálló kezdeményezésként  FOLT-afolt.hu néven online lelki tanácsadói felületet indított, amelyet sajtótájékoztatón mutatott be Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke és Nyikos Fegyveres Andrea, az egyesület sajtókapcsolatokért felelős munkatársa június 30-án, szerdán, az egyesület székhelyén, a Forrás Közösségi Klubban (Debrecen, Angyalföld tér 11. sz.).

A FOLT – Forrás Online Lelki Tanácsadás elsődleges célja a gyerekek, serdülők, hozzátartozóik és segítőik lelki egészségének megőrzése, illetve a mentális problémák jelentkezésekor online segítő szolgáltatás kialakítása különös tekintettel a koronavírus járvány idején, amely újabb pszichés problémák megjelenéséhez vezet.

Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve a fiatalok számára elérhetetlen vagy elképzelhetetlen a személyes konzultáció lehetősége segítő szakemberekkel a pszichés, addikciós problémák jelentkezésekor. A segítés e korosztály vonatkozásában egyre inkább az online tér felé tolódik. Ezt a szükségletet még inkább felerősítette a koronavírus járvány, amely még inkább szükségessé tette, hogy a lelki és pszichés segítés az online formában is elérhető legyen.

Ezt a szükségletet ismerte fel a Forrás Lelki Segítők Egyesülete és határozta el, hogy komplex, online szolgáltatást hoz létre, amely a fiatalok, illetve hozzátartozóik, segítőik számára a lelki és életvezetési problémáikban nyújt segítséget a virtuális térben képzett és tapasztalat mentálhigiéniás és szociális szakemberek segítségével.

A FOLT megismertetésére átfogó, hosszú távú online marketing stratégia került kidolgozásra, mely során a cél a 14-25 éves korosztály országos elérése minden általuk használt platformon.

A www.afolt.hu felület az EFOP-2.2.0-16-2016-00002 számú pályázat folytatásaként az Emberi Erőforrások Minisztériumától IV/8066-3/2020/EKF számú támogatói okiratban foglalt online lelki egészség tanácsadás szolgáltatás gyermekek részére – tárgyú feladatellátásra kapott támogatásból valósul meg.

A FOLT szolgáltatáshoz a célcsoportot Facebook, Instagram és Google hirdetésekkel kívánják elérni és további céljuk a társadalmi érzékenyítés a mentálhigiéniás problémákkal szemben, az érintett fiatalok és felnőttek figyelmének felkeltése, és annak tudatosítása, hogy van megoldás a problémáikra.

A FOLT szolgáltatásait kényelmesen, otthoni környezetben online térben érhetik el a felhasználók. Mindezek mellett folyamatos stratégiai tanácsokkal és edukációval segíti a marketinges csapat az Egyesületet, illetve a FOLT projektben résztvevő munkatársakat.

A FOLT honlapon 4 féle módon:  email, chat, video chat, telefon felületeken keresztül kérhetnek és kaphatnak online segítséget az igénybe vevők. A honlap illetve a honlapba ágyazott szolgáltatások mobiltelefonra való optimalizálása megtörtént, így a célközönség könnyebben elérheti azt.

A 30 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott támogatással a Gyermek és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastrukturális feltételeinek fejlesztése című EFOP-2.2.0-16-2016-00002 számú pályázati program folytatásaként hozta létre a FOLT online tanácsadói felületét gyermekek és hozzátartozóik részére.

További információ:

Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke

Telefon: +36308570534

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 750_5539
    • 750_5547
    • 750_5561
    • 750_5567
    • 750_5572
    • 750_5576
    • 750_5579
    • 750_5581