2021. június 22., kedd 11:55

Debrecen is részesült a „repülős áldásban”

2021. június 21-én egy kisrepülő szállt fel a budaörsi reptérről, fedélzetén az Oltáriszentséggel és egy atyával, hogy két nap alatt körberepülve az országot, Krisztus védelmébe ajánlják hazánkat a járvány megszűnéséért és az Eucharisztikus Kongresszus lelki sikeréért.

A fedélzeten utazó római katolikus pap folyamatosan, órákon át áldotta hétfőn a keleti, kedden a nyugati országrészt és a határon túli, határmenti területeket. Számos helyen imacsoportok várták és imával kísérték az útját, ezért több templom fölött kissé leereszkedett a gép, így külön is köszöntve az áldásra váró, országunk megtéréséért imádkozó közösségeket.

Aznap reggel meglepetésként érkezett a hír, hogy ha valamelyik katolikus templom terén összegyűlünk, akkor lehetőséget kaphatunk arra, hogy a Debrecen légterén is áthaladó Eucharisztikus különgépről külön is kapjunk áldást az országjáró Oltáriszentséggel. 

DSCF7508

A Szent László Domonkos Plébánia udvarára szerveztük meg az eseményt, melynek híre az internet sebességének hála, sokakhoz eljutott. Több mint egy tucatnyian várakoztunk kitartóan a plébánia udvarán, amely alkalmas idő volt az ismerkedésre, beszélgetésre, hiszen a Szent István-templom és a Megtestesülés-templom hívei közül is érkeztek hozzánk. A vidám kedélyű csapat az imádságos várakozásban is összekapcsolódott.

Jó hangulatú, meghitt élmény volt közösen imádkozni, énekelni és az internetes radaron egyre növekvő izgalommal követni a repülőgép útját. Az időjáráshoz igazodva a hangulat is felforrósodott a hírre, hogy Hajdúszoboszló repteréről elindult felénk az "égen szálló szent kenyér". 

Igazán felemelő volt az áldásban részesülni, amikor a kisgép templomunk felett lelassított, majd többször is körözött fölöttünk. Megható volt tudni, hogy az Oltáriszentségben jelen lévő Megváltónk áldásában részesülünk mi és egész Debrecen is. Éreztük, hogy városunkkal, újra megnyíló templomainkkal együtt nagy szükségünk van erre.

A négyszemélyes kisrepülőn az Oltáriszentségen, az atyán és a pilótán kívül egy újságíró és egy operatőr is utazott, ugyanis kisfilm is készül az útról, amit kíváncsian várunk.

Néhány fotót is megosztunk, amit a várakozók készítettek:

 

Tóth Anita Fruzsina és Papp Eszter

Szent László Domokos Plébánia – Debrecen

 

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • 20210621_174853
    • 20210621_174901
    • DSCF7507
    • DSCF7508
    • DSCF7559
    • DSCF7560-crop
    • DSCF7581-crop