2021. június 15., kedd 08:21

Pedagógusok, diákok munkáját ismerték el pedagógusnapon a kisvárdai Szent László köznevelési intézményben

„A tanítás az optimizmus legnemesebb megnyilvánulása” (Colleen Wilcox)

Pedagógusnapi elismerések a kisvárdai Szent László Katolikus Gimnázium, Technikum, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium és Óvoda pedagógusainak és diákjainak

Kisvárda Város a hagyományokhoz híven Az év óvodapedagógusa, Az év pedagógusa, Az év tanulója, Az év kis művésze díjakkal ismerte el a kitartó és áldozatos pedagógusi munkát és a tehetséges tanulók odaadó felkészülését és eredményes szereplését a különböző versenyeken. Ugyanakkor kedves gesztusként a Város köszöntötte a nyugdíjba vonuló pedagógusokat is. A díjakat dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere adta át.

A pedagógusnapi városi ünnepség fényét csellójátékával Máté Csaba Csongor diákunk emelte.

A Szent László közösségéből a következő elismerések születtek:

Az év óvodapedagógusa: Dudásné Popovics Angéla

Az év pedagógusa (általános iskola): Máté Csabáné Orosz Beáta

Az év pedagógusa (középiskola): Dajka Miklós

Az év tanulója (általános iskola): Németh Eszter

Az év tanulója (középiskola): Jurás Dorka

Az év kis művésze (általános iskola): Máté Csaba Csongor

Nyugdíjba vonuló óvodapedagógus: Dr. Csontó Lászlóné

Sok szeretettel gratulálunk az elismerésekhez. Büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy tevékenységükkel közösségünket építik.

Szeretnénk bemutatni a díjazottakat a laudációkból kiemelt legjellemzőbb vonásaikkal.

Dudásné Popovics Angéla:

Sokoldalú, kreatív személyiség, aki ötleteivel, az óvodapedagógusok tevékenységeinek összefogásával nagy hangsúlyt fektet a gyermekeket motiváló és fejlődésüket segítő kiegyensúlyozott lelki és esztétikus fizikai környezet kialakítására. Szeretetteljes odafordulásával régóta élvezi a gyermekek és szülők bizalmát.

 

Máté Csabáné Orosz Beáta:

Lelkiismeretes munkája, gyermekszeretete, szakmai igényessége, korunk kihívásainak megfelelő pedagógiai módszerei, eredményes versenyfelkészítő tevékenysége révén az intézmény egyik oszlopos tanáregyénisége.

 

Dajka Miklós:

Innovátor mesterpedagógusként a tehetséggondozásban céltudatos, kiváló érzékkel választja ki, motiválja és tartja meg a versenyzés világában a tehetséges diákokat. Kiváló versenyfelkészítő díjat kapott 2020-ban, mellyel az Emberi Erőforrások Minisztériuma ismerte el kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkáját a Nemzeti Tehetségprogram keretében.

 

Dr. Csontó Lászlóné:

Városunk közéleti személyisége, aki a kisvárdai Doktorock Színtársulat alapítása óta a csapat aktív tagja. A Sérült Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnökeként nagyon sokat tett és tesz a mai napig a sérült gyermekért, fiatalokért. Több száz gyermek óvodai nevelése fűződik a nevéhez. Végtelen gyermekszeretet jellemzi. Kreatív, az újat kedvelő, megvalósító személyiség. Mindig mosolygós tekintete a gyermekek számára megnyugtató, biztonságot adó.

 

Németh Eszter:

Megbízhatóság, nagyfokú segítőkészség és példamutató magatartás jellemzi. Kiváló tanulmányi eredményei, illetve emberi értékei alapján példaként állítható diáktársai elé. Több országos és nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. Az egyéni megmérettetések mellett tudását csapatversenyeken is kamatoztatja.

 

Jurás Dorka:

Nagyon sokoldalú tanuló. Kiváló versenyeredményei mellett közösségi, jótékonysági tevékenységre is áldoz idejéből, energiájából.

Szorgalmával, kitartásával, tisztelettudásával már öt éve nem csak osztályának, hanem egész iskolaközösségének is példát mutat. Mindvégig kitűnő tanulmányi eredményt ért el, a pedagógusok számtalan tantárgyi dicsérettel jutalmazták munkáját.

 

Máté Csaba Csongor:

A Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola 5. évfolyamos cselló tanszakos növendéke, aki intézményünk ünnepi alkalmait, a diákönkormányzat jótékonysági akcióit ihletett játékával teszi varázslatossá. A Csellóegyüttes tagjaként rangos városi rendezvények színvonalát is emeli. Mestere Agárdi Gáborné tanárnő, aki Csaba különleges zenei tehetségét korán felismerte. Regionális és országos versenyeken egyénileg és a Csellóegyüttes tagjaként is többször kapott kiemelt nívódíjat és különdíjat.

 

Kaszásné Tóth Judit intézményvezető

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • az év pedagógusa kitüntető díj
    • dajka miklós
    • dr.csontó lászlóné
    • dudásné popovics angéla
    • jurás dorka
    • máté csaba csongor csellójátéka
    • máté csaba csongor
    • máté csabáné
    • németh eszter