2021. május 21., péntek 14:52

Élő szentmise-közvetítés lesz pünkösdvasárnap a debreceni Szent Anna-székesegyházból

 

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a 11.30-tól kezdődő ünnepi szentmise keretében 27 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét pünkösd ünnepén, május 23-án, a debreceni Szent Anna-székesegyházban.

 

A szentmisét élőben közvetíti a Debrecen Televízió, amelyet a dehir.hu oldalon, az egyházmegye You Tube, valamint a Facebook oldalán keresztül is követhetünk.

Pünkösd ünnepével befejeződnek a székesegyházból történő vasárnaponkénti élő szentmise-közvetítések.

A Debrecen Televízió stábja 2020. november 15-től – a koronavírus-járvány miatti szigorúbb intézkedések bevezetésétől kezdődően – minden vasárnap folyamatosan jelen volt a 11.30-tól bemutatott szentmiséken, hogy a szentmise-közvetítéseken keresztül azok a hívek is megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek, akik nem vehettek részt a liturgiákon.

 

A szentmiséket Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, április közepétől pedig – amikor az egyházmegyénkben megkezdődtek a bérmálkozások –, Krakomperger Zoltán általános helynök mutatta be.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hívei nevében köszönetet mondunk Palánki Ferenc megyéspüspök atyának, hogy a szentmise-közvetítésekhez biztosította a feltételeket, valamint a Debrecen Televízió munkatársainak, hogy hétről-hétre munkájukkal segítették e nemes cél megvalósulását.

Pünkösd ünnepén kérjük a Szentlelket, hogy árassza ki életükre ajándékainak bőséges kegyelmét!

 

Fotó: Öröm-hír Sajtóiroda  - A fotón a Debrecen Televízió munkatársai láthatóak, készült az Erőnk Forrása felekezeti magazinműsor 20. születésnapján

 

Kovács Ágnes

Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

 

  • Galéria:
    • Dtv