2021. május 03., hétfő 10:28

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus - Budapest, 2021. Szeptember 5-12 – részletes programja

A nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2021. szeptember 5-12. között tartják Budapesten, a mindenkori kormányzati rendelkezésekhez igazodva, bízva abban, hogy teljes mértékben személyes jelenléttel kerülhet lebonyolításra. Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Körlevelei 2021/5. számában – kiemelten ajánlja az alábbi eseményeken való részvételt:

 NEK2020 Program HU 1

Bátorítjuk az elsőáldozók jelentkezését a nyitó szentmisére, melynek korábbi helyszíne a Hősök terére módosult. A jelentkezés határideje 2021. május 31. Az elsőáldozók névsorát plébániánként kérjük leadni a következő e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A szükséges adatok: gyermek neve, illetve születési ideje.

Szeretettel ajánljuk a középiskolák, ifjúsági csoportok figyelmébe a Forráspont eseményt: szeptember 10., péntek. Bátorítjuk a hitoktatókat, ifjúsági csoportok vezetőit, hogy gyűjtsék össze az érdeklődő, 15-30 év közötti fiatalokat.

Szeretettel ajánljuk a ministránsok – főként 14 év felettiek – számára a szeptember 11-ei szentmisén, valamint körmeneten való részvételt, amelyen való szolgálat a ministránsok regisztrációját igényli. Kérjük a plébánosokat, hogy ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot a ministráns referenssel.

Szeretettel ajánljuk plébániai csoportok számára a szeptember 11-ei családi napot, a délutáni szentmisét, esti körmenetet, valamint a szeptember 12-ei záró szentmisét, amelyen a Szentatya is részt vesz.

A Kongresszussal kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk, regisztrációs felületek elérhetőek az https://www.iec2020.hu/hu internetes felületen.

Amennyiben bármilyen kérdésük van, örömmel áll rendelkezésünkre egyházmegyénk munkatársa: Szilágyi Eszter, +36 30 998 1425, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

Fotó: https://www.iec2020.hu/hu/program

 

Öröm-hír Sajtóiroda/ Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:
    • NEK2020_Program_HU-1
    • parlament