2021. március 24., szerda 10:27

Kislovagok a digitális térben!

1

Általános iskolánk az ország többi iskolájához hasonlóan március 8-tól kénytelen volt digitális oktatásra átállni. Harmadik hetüket kezdték meg a gyerekek az online térben, és bátran elmondhatjuk, hogy mint a hős kislovagok, nagyon ügyesen küzdötték át magukat a kezdeti nehézségeken, és azóta is lelkesen dolgoznak, tanulnak.

163141913 498284287838147 5887426082585596281 n 1

Számukra a digitális világban való kalandozás nem jelent nagy feladatot, így jól eligazodnak a Google Classroom felületén is. A digitális órarend bevezetése könnyebbséget jelent, hiszen így pontosan tudják, hogy melyik nap miből és milyen lecke, illetve feladat érkezik. A legnagyobb kedvenc, a nap fénypontja: a Meet-es óra. Nemhiába, hiszen ekkor láthatják osztálytársaikat és a tanító néniket. Az „együtt” továbbra is megmarad a mindennapjaikban: együtt imádkoznak, együtt köszöntik a születés- és névnaposokat, együtt tornáztatják az ujjaikat, együtt haladnak a tananyaggal még akkor is, ha csak a monitor képernyőjén nevethetnek egymásra.

IMG 1c1193b2c8909c8dfc447410f5439338 V

A lelkes tanító nénik mindent megtesznek, hogy az órák az online térben is érdekesek, színvonalasak legyenek! Profi módon használják a nemrég még idegen digitális kommunikációs formákat, amelyek informatikai jártasságuknak, technikai lehetőségeiknek, szimpátiájuknak, és – nem utolsó sorban – tanítványaiknak legjobban megfelelnek. Így szívesen használják a Sutori, Biteable, Renderforest Wordwall, Learningapps digitális program- és feladatkészítő felületeket. Ezekkel valóban játszva tanulhatnak iskolánk kisdiákjai. A tanító nénik is hetente Meet-es kisértekezletet tartanak, ahol jó tapasztalataikat megoszthatják egymással.

Nem feledkezhetünk el a tanító nénik helyetteseiről sem, akik támogatják, segítik otthonról gyermekeik továbbhaladását. A virtuális tanteremben szinte minden nap találkozunk velük is. Megnyugtató érzés látni, hogy minden kislovag mellett ott áll az igazi hős: a SZÜLŐ.

 

Forrás: szentimre-nyh.hu

Hubainé Orosz Szilvia tanítónő

Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

  • Galéria:

    Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

    Debug: specified directory - https://archivum.dnyem.hu/images/SitePics/Hirek/2021/132