2019. október 28., hétfő 09:39

A közös gondolkodás jegyében találkoztak az önkéntes beteglátogatókkal a debreceni szolgálat munkatársai

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának debreceni illetékességű munkatársai látták vendégül a Debreceni Egyetem Klinikáin és a Kenézy Kórházban tevékenykedő önkénteseket, 2019. október 21-én, a szolgálat Teleki utcai irodájában.

A meghívást több önkéntes csoport képviselői is elfogadták, így a Megtestesülés Plébánia Kamilliánus családcsoportjában szolgáló önkéntesek, a Szent László Domonkos Plébánián tevékenykedő Mária Légió helyi csoportjának képviselői és a Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány vezetője.

A találkozás célja az volt, hogy a Kórházlelkészi Szolgálat munkatársai - Berényiné dr. Felszeghy Márta koordinátor, és Geréné Sárga Monika, a Klinikákon szolgálatot teljesítő beteglátogató - bemutassák a kórházlelkészi szolgálat működését, a jelenlevők megosszák egymással a tapasztalataikat, és megtalálják azokat a kapcsolódási pontokat, ahol a hivatásos és az önkéntes beteglátogatók kiegészíthetik egymás munkáját. A beszélgetés során megfogalmazódott az az igény, hogy bővítsük az önkéntesek körét, hisz nagyon nagy igény mutatkozik a munkájuk iránt. A közelgő Advent jó alkalom lesz az együttműködésre, hiszen az ünnepet a kórházakban töltő betegek, az elmúlt évek tapasztalatai szerint, mindig nagy szeretettel fogadják a beteglátogatókat, a jelképes ajándékokat, a Svetits Gimnázium diákjainak műsorát, és nem lesz ez másképpen az idén sem. A találkozást közös imával – énekkel zárták a résztvevők.

Berényiné dr. Felszeghy Márta

  • Galéria:
    • IMG_20191021_164625
    • Látogató logó