2016. november 02., szerda 09:27

Templombúcsú Bocskaikertben 2016. október 15-én

Szép számmal gyűltünk össze Bocskaikertben az Ökumenikus templom búcsúján 2016. október 15-én, amelyet ezúttal a görög katolikus testvérek szerveztek. Urgyán Antal parókus atya köszöntő gondolata után a Szent Liturgiát a hete pappá szentelt Kocsis Dániel püspöki titkár mutatta be.

A római katolikus egyház részéről Szegedi Kálmán, a debreceni Jézus Szíve-templom plébánosa, a református egyház részéről pedig Miklós László tiszteletes is jelen voltak az ünnepen.
Urgyán atya bevezető gondolataiban  megköszönte, hogy ilyen szép számmal képviseltetik magukat a különböző plébániák. A rendezők kis füzeteket osztottak ki, amelyek segítségül szolgáltak a római katolikus és református testvéreknek a Szent Liturgián való részvételben.

Majd a liturgiát követően a résztvevők az iskola éttermében megterített szerény agapén folytatták az ünneplést.
Jó volt látni az összegyűlt közösség szívélyes, barátságos beszélgetését. Régi és új ismerősök találkoztak, hosszú idők eseményeit tudták feleleveníteni, illetve a történéseket megbeszélni.

A házigazdák, Szöllősi Sándor polgármester, Dr. Tarcali Gábor alpolgármester és Urgyán Antal parókus atya voltak, hála és köszönet nekik a szervezésért, a kiváló házigazda gondosságáért, valamint köszönjük a hívek segítségét is.


Isten áldja meg mindannyiukat!

Reviczky Éva